הלוטוס פורח ואיתו הקינוחים

עוגיות הלוטוס הפכו בשנים האחרונות למרכיב המככב בשלל קינוחים נהדרים. הטעם הקרמלי של העוגיות הללו משתלב נהדר עם טעמים אחרים כמו גבינה, שוקולד או וניל. אם מתחשק לכם לרענן את השולחן עם קינוח חדש ומפנק, אל תפספסו את ההזדמנות לשלב את טעם הלוטוס ליצירת טוויסט מעניין. הנה מספר מתכוני לוטוס מפנקים שבמהרה יכנסו לארסנל הקינוחים הקבוע שלכם.

מאת: עורך השף הלבן
הלוטוס פורח ואיתו הקינוחים

עוגת לוטוס משגעת

בואו נתחיל מהמתכון הקלאסי מכולם – עוגת לוטוס כמובן. זה הקינוח שכדאי לכם לנסות אם באים אורחים לארוחה חגיגית, אך הוא ללא ספק גם יתאים לקפה של הבוקר למחרת. בין שכבות העוגה מסתתר לו קרם לוטוס ושמנת עשיר שמביא איתו חוויה מספקת של מרקמים. כך תכינו את העוגה המשגעת הזו:

ראשית, משמנים שתי תבניות אפייה עגולות עם חמאה ומרפדים את תחתיתן עם עיגול נייר אפייה. את התנור מחממים לחום נמוך־בינוני על תוכנית טורבו. להכנת העוגות יש לערבל בקערה גדולה חמאה, ממרח לוטוס, סוכר חום ותמצית וניל עד לאיחוד מלא של המרכיבים. מוסיפים לתערובת ביצים בהדרגה ומערבלים היטב לאחר כל הוספת ביצה. כעת, מנפים לתוך הקערה קמח, אבקת אפייה, מלח ואבקת קינמון. מוסיפים חלב ושוקולד חלב קצוץ וממשיכים לערבל רק עד שהתערובת נעשית אחידה ללא גושים של קמח.

את תערובת העוגה מחלקים בין שתי תבניות ואופים יחד במשך רבע שעה. לאחר מכן מחליפים מקומות בתנור בין שתי התבניות וממשיכים לאפות עוד כחמש דקות עד שמרכז העוגות יבש אך גמיש. בסיום מוציאים את התבניות מהתנור ומצננים.

להכנת הקרם מערבלים בקערה קטנה ממרח לוטוס וחלב. בקערה נפרדת מקציפים שמנת עם סוכר ותמצית וניל עד לקבלת קצפת יציבה. מוסיפים לקצפת את ממרח הלוטוס בהדרגה תוך המשך הקצפה. את הקרם מעבירים לשק זילוף עם צנתר בינוני.

להרכבת העוגה הופכים עוגה אחת על גבי מגש. מזלפים מעל לעוגה את הקרם, הופכים את העוגה השנייה ומכסים איתה את הקרם שאותו זילפתם. מהדקים קלות. לעיטור יש לפזר אבקת סוכר על גבי העוגה.

כעת, מחממים במיקרוגל ממרח לוטוס במשך כחצי דקה עד שהממרח נעשה נוזלי. מעבירים את הממרח לשקיק זילוף ומזלפים פסים דקורטיביים על העוגה. מכניסים את העוגה למקרר למשך שעתיים לכל הפחות.

חלה ממולאת ממרח ועוגיות לוטוס

מתכון שכזה כנראה עדיין לא ראיתם באף מקום אחר. כאן יש שילוב אגדי בין ממרח הלוטוס לבין עוגיות הלוטוס, כך שיש גם משחק מגניב של מרקמים בכל ביס וביס. המתכון אולי נשמע מורכב אך האמת היא שלא נחוצים לכם יותר מעשר דקות ושישה מרכיבים בלבד. כך תכינו את המתכון המקסים הזה:

ראשית נחמם את התנור לחום נמוך ונרפד תבנית בנייר אפייה. פורסים על גבי משטח העבודה בצק שמרים מוכן ומרדדים מעט. מחלקים את הבצק לארבעה חלקים שווים ומורחים במרכז כל חלק ממרח לוטוס. על גבי הממרח מפזרים פירורי עוגיות לוטוס. את שולי רבעי הבצק משאירים נקיים ומורחים במעט ביצה טרופה. מגלגלים מכל חלק של בצק גליל הדוק.

מארבעת הגלילים יוצרים צמה ומקפידים שתפר הגלילים יהיה מופנה כלפי מטה.

מברישים את החלה בביצה טרופה ואופים בתנור במשך כשלושת רבעי שעה עד שהחלה נעשית שחומה. בסיום, מפזרים אבקת סוכר מלמעלה ומגישים.

עוגת גבינה ופירורי לוטוס בצנצנת

יש משהו מספק במיוחד בקינוח אישי, כזה שאנו יכולים לדעת שהוא לגמרי שלנו. זהו קינוח המשלב בווירטואוזיות בין עוגת גבינה לפירורי לוטוס והכל בהגשה אישית ומקסימה מאין כמוה. גם כאן יש לנו קינוח פשוט שאינו דורש זמן הכנה רב כלל. כך תכינו את הקינוח המהמם הזה:

להכנת העוגה מקציפים יחד אבקת סוכר ושמנת מתוקה עד לקבלת קצפת יציבה. בקערה נפרדת טורפים יחד גבינה לבנה, שמנת חמוצה וגרידה מקליפות לימון ותפוז. מעבירים את תערובת הקצפת לתערובת הגבינה בהדרגה תוך קיפול עדין לאחר כל הוספה עד שמתקבלת תערובת אחידה.

להרכבת העוגה מסדרים בתחתית הצנצנת פירורי עוגיות לוטוס. מעל לעוגיות מזלפים את תערובת הגבינה. מסדרים על גבי שכבת הגבינה בפרוסות תותים או בכל פרי טרי שתרצו, כמו: בננה, אגס, אפרסק או תפוז. על גבי הפירות מזלפים תערובת גבינה פעם נוספת ולסיום מקשטים שוב בשכבת פירות לבחירתכם.

הלוטוס פורח ואיתו הקינוחים

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.