שולחן ירוק-לבן לשבועות

שולחן חג תמיד נראה מדהים. פורסים מפה לבנה וחגיגית, מוציאים את סט הצלחות ששמור לאירועים מיוחדים, בוחרים מפיות יפות ומסדרים את הסכום לצד הצלחות כפי הנהוג. אך מה אם נכין שולחן חג חגיגי ואחיד גם במראה המנות? נבחר מנות שישלבו גבינות וירקות ירוקים ונכין שולחן חג על טהרת הצבעים הללו. הנה כיצד תעשו זאת.

מאת: עורך השף הלבן
שולחן ירוק-לבן לשבועות

סלט ירוק מתבקש

אי אפשר להכין שולחן על טהרת מנות ירוקות בלי להכין סלט ירוק, טרי ובריא. נפרוס לבבות חסה לרצועות דקות, נוסיף אליהן פרוסות תפוח ירוק. נקפיץ במחבת אגוזי מלך שבורים ונוסיף לסלט. בצנצנת נכין את הרוטב: נערבב היטב שמן זית, חומץ בלסמי, סילאן, שום כתוש, מעט סויה, חרדל חלק, מלח ופלפל. נמזוג את הרוטב מעל הסלט ונערבב בעדינות. כדאי להכין את הסלט כשעה לפני הארוחה כדי שטעמי הרוטב ייטמעו בחסה ובתפוח.

פשטידת ברוקולי נהדרת

מיד כשחושבים על ירק ירוק חושבים על ברוקולי. צבעו ירוק עז, וגם אחרי בישול או אפייה הוא לא משנה את צבעו. פשטידת ברוקולי היא מנה מתבקשת וקלאסית שהיא גם פשוטה להכנה. נשתמש בבצק עלים, נרדד אותו ונרפד איתו תבנית אפייה משומנת היטב, את הקצוות שנותרו נחתוך וניישר בקלות עם סכין חדה.

על התבנית נפזר פרחי ברוקולי, נוכל להשתמש בברוקולי קפוא, או אם נרצה להשתמש בברוקולי טרי יש לחתוך אותו לפרחים ולשלוק בימים רותחים עם מעט מלח. לאחר כעשר דקות נוציא מהסיר ונניח על משטח קרח כדי לשמור על צבעו הירוק. בקערה נערבב ביצים, שמנת לבישול, קמח, אבקת אפייה, קוביות גבינת חמד או בולגרית, מלח ופלפל. נמזוג את תערובת הגבינות מעל הבצק והברוקולי ונכניס לתנור למשך כחצי שעה. לאחר זמן זה נוציא את הפשטידה ונפזר עליה גבינה צהובה מגורדת ונחזיר לתנור לעוד כעשר דקות עד שהגבינה תימס ותקבל גוון זהוב.

גבינות וירקות ירוקים

מנה ראשונה לשולחן החג או אפילו מנת בופה לארוחת עם חברים, נוכל להכין מגש גבינות חתוכות ולצידן רצועות של ירקות ירוקים. אפשר לבחור כל כמה סוגי גבינות קשות או חצי קשות שאוהבים ולחתוך אותן לקוביות בינוניות ולנעוץ בהן קיסם. את מגש הירקות נמלא ברצועות מלפפון, פלפל ירוק, קולורבי עלי חסה קטנים, בצל ירוק, רצועות סלרי ונוכל אפילו להכין אנטיפסטי טעים מפרוסות בצל לבן, שומר ורצועות קישוא שנסדר יפה בתבנית אפייה, נמרח בשמן זית ונפזר עליהם מעט מלח גס ונכניס לתנור עד שיתרככו. אפשר להגיש את האנטיפסטי חם או קר. לצד כל הטוב הזה אפשר להגיש יין לבן מתקתק שישלים את המראה ואת המנה.

פסטה חמצמצה ואספרגוס

גם אספרגוס שומר על צבעו בבישול והוא משתלב נהדר עם פסטה. זוהי עונת האספרגוס כך שנוכל למצוא אותו בקלות יחסית אצל הירקנים. נקטום את הקצה התחתון של האספרגוס, הקצה החלק ללא התפרחת ונכניס לסיר מים רותחים לשתי דקות בלבד. נוציא, נחתוך כל אספרגוס לשלושה חתיכות ונניח בקערה עם קרח כדי לשמור על הצבע הירוק. בסיר הבישול שבו התבשל האספרגוס נשים את הפסטה ונכין אותה לפי הוראות היצרן.

בינתיים נגרד קליפת לימון ונסחט אותו. במחבת נמיס חמאה, נוסיף את הלימון הסחוט ואת גרידת הקליפה ומכל שמנת לבישול, נתבל במלח ופלפל ונבשל כמה דקות. כאשר הפסטה מוכנה נוציא אותה ישירות מהסיר לתוך המחבת עם הרוטב החם ונערבב היטב. נוסיף את האספרגוס ונערבב מעט. אפשר להגיש את המנה עם פרוסות פרמזן דקות אך גדולות שנחתוך עם סכין מגוש הגבינה או עם פרמז'ן מגורד בצד.

טיפים לסידור השולחן

למראה שולחן חג ירוק לבן, נוכל לפרוס מפה לבנה וצלחות לבנות כאשר נשלב אותן עם מפיות ירוקות. אפשר למצוא בחנויות מפיות ירוקות שאינן חלקות, לדוגמה מפית עם ציורי עלים ירוקים, פסים, נקודות או כל עיטור אחר בצבע זה. כדי לעצב את השולחן אפשר להניח במרכזו סידור עלים נעים לעין, ואפילו אין צורך לקנות אחד במיוחד לשולחן החג. אפשר למצוא בחוץ עץ עם עלים מעניינים, צמח הרוזמרין גדל כמעט בכל מקום ואפילו עלי נענע יכולים לשמש סידור עלים מיוחד ומקורי לשולחן החג.

בשולחן חג אפשר להכין כרטיסי שם למשתתפים ולבחור לשם כך כרטיסים בצבע ירוק או להדפיס את שמות האורחים על דף לבן ולבחור בכתב ירוק במדפסת. האפשרויות הן רבות ומגוונות ואפשר להתפרע עם הדמיון ולהפתיע את האורחים.

שולחן ירוק-לבן לשבועות

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.