שוקולד או גבינה? ולמה לא שניהם יחד?

רגעים רבים ומשמחים מילדותינו וגם מחיינו הבוגרים מלווים במאכלים שתמיד יזכירו לנו את הבית. עוגות לרוב מגיעות בימי הולדת וחגים, אך גם בסופי השבוע בזמנים שבהם אנו מבלים בחיק המשפחה. אם יש שתי עוגות שמככבות בכל בית, בגרסה כזו או אחרת, הן עוגת השוקולד ועוגת הגבינה.

מאת: עורך השף הלבן
שוקולד או גבינה? ולמה לא שניהם יחד?

אחד מקינוחי השוקולד האהובים ביותר זה הבראוניז. לרוב קינוח זה מגיע בחתיכות אישיות, אך במתכון הבא הבראוניז יהיה בסיס העוגה וזו בהחלט כבר התחלה מוצלחת. מעל לתחתית ישנו מוס שוקולד אוורירי ומעליו מוס גבינה קטיפתי, כך נוצר שילוב מהנה של מרקמים וטעמים שהופכים כל ביס לחוויה קסומה. כך תכינו את העוגה המדהימה הזו:

להכנת הבראוניז יש לחמם את התנור מראש לחום נמוך ולרפד תבנית בנייר אפייה. כעת ממיסים שוקולד מריר וחמאה בבאן מארי או במיקרוגל. מערבבים היטב עד לקבלת קרם חלק. מוסיפים סוכר תערובת וטורפים יחד. מוסיפים ביצים בהדרגה וטורפים לאחר כל הוספה. כעת, מוסיפים לתערובת קמח ואבקת קקאו ומערבבים עד לאיחוד מלא של המרכיבים. מוסיפים שברי עוגיות אוריאו לתערובת, מערבבים ויוצקים לתבנית האפייה. אופים במשך כעשרים וחמש דקות, מאפשרים לתחתית להצטנן במשך כעשר דקות ומעבירים למקרר.

כעת נעבור להכנת מוס השוקולד. במיקרוגל ממיסים שמנת מתוקה ושוקולד מריר, מערבבים עד לקבלת קרם חלק. בקערת מערבל מקציפים שמנת מתוקה לכדי קצפת יציבה. מוסיפים לקצפת את קרם השוקולד ומקפלים בעדינות עד לקבלת מוס חלק. יוצקים את המוס מעל לתחתית הבראוניז, מיישרים לכדי יצירת שכבה אחידה ומכניסים למקפיא למשך כארבעים דקות.

להכנת מוס הגבינה ממיסים במיקרוגל שמנת מתוקה ושוקולד לבן, מערבבים עד לקבלת קרם חלק. את הקרם מעבירים לקערה בינונית ומוסיפים אבקת פודינג וניל וטורפים יחד בעדינות. מוסיפים גבינת שמנת וגבינה לבנה וטורפים היטב את התערובת עד לאיחוד מלא של המרכיבים. בקערת מערבל מקציפים שמנת וסוכר עד לקבלת קצפת יציבה. מוסיפים בהדרגה את הקצפת לקערת הגבינה ומערבבים בעדינות עד לקבלת קרם אחיד.

את קרם הגבינה יוצקים מעל למוס השוקולד ומיישרים. מקפיאים הכל יחד למשך כארבעים דקות ומגישים.

אחרי שפתחנו בעוגת מוס מרשימה, נעבור לעוגת השיש האהובה. המתכון הזה פשוט והרבה יותר קל להכנה, אך אל תטעו לרגע לחשוב שטעמו אינו משכר. זו העוגה המושלמת לצד הקפה של הבוקר והיא לגמרי עוגה של בית, מומלץ בחום לנסות את המתכון ולהגיש למשפחה ולחברים:

במיקרוגל ממיסים חמאה ולאחר מכן מערבבים בקערה עם פירורי ביסקוויטים. את הפירורים מהדקים על גבי תבנית עגולה משומנת. במערבל מקציפים חלבוני ביצה ומוסיפים סוכר בהדרגה עד לקבלת קצף יציב. בקערה נפרדת מערבבים היטב גבינה לבנה עם קמח וביצים. כעת, מקפלים בעדינות את תערובת הקצף לתוך תערובת הגבינה, כך שהקצף לא ישבר.

ליצירת תערובת השוקולד ניקח מעט מתערובת הגבינה ומערבבים עם שתי חפיסות שוקולד מריר מומסות. מניחים מעט מתערובת הגבינה על גבי תחתית הביסקוויטים ומעליה מזלפים מעט מתערובת השוקולד. באמצעות סכין יוצרים דוגמת שיש עדינה באמצעות ערבוב קל בין השתיים. ממשיכים כך לערום שכבות עד לגמר התערובות.

בתחתית התנור מניחים תבנית עם מים ומכניסים את העוגה לאפייה בחום נמוך למשך שלושת רבעי שעה. בסיום מאפשרים לעוגה להתקרר לגמרי בתוך התנור, ולאחר מכן מוציאים לקירור נוסף בטמפרטורת החדר. כעת אפשר להגיש את העוגה.

שוקולד או גבינה? ולמה לא שניהם יחד?

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.