על הגבול בין המטבח המקסיקני לאמריקאי
אם אתם אוהבים להתנסות בטעמים חדשים ומגוונים – סביר להניח ששמעתם על ה"טקס מקס". אם טרם נחשפתם, לא נורא! הרי אף פעם לא מאוחר מדי, ובעסקי האוכל – כל יום הוא הזדמנות לגלות דברים חדשים.

ה"טקס
מקס" הוא סגנון קולינרי המשלב בין המטבח של מקסיקו ומדינת טקסס בארה"ב,
שקרובות זו לזו. המטבח המרענן הוא בעצם ה"בית" של הטורטיות האהובות,
הסלסה המתקתקה, הפלפלים החריפים, הבוריטו, הנאצ'וס, מחית השעועית השחורה, הבשר
הטחון ושאר המאכלים המקסיקניים והטעימים. השם אמנם נקשר לטקסס, אך חלוצות המטבח
היו כמה: קליפורניה, אריזונה, טקסס וניו מקסיקו, ומהן הגיע המזון הייחודי אל שאר
המדינות של ארה"ב.
היום,
ניתן לראות שה"טקס מקס" השתלב היטב עם תעשיית המזון המהיר, הכוללת
צ'יפס, פיצות, המבורגרים, נקניקיות ועוד מגוון מאכלים שמתאפיינים בערכים תזונתיים נמוכים, אך בערכי
הנאה גבוהים.
כך למשל, התירס ממנו יוצרה הטורטייה הוחלף בקמח צהוב, זול וחסר הערך תזונתי. הטורטיות השתלבו בקלות בעולם המזון המהיר והפכו להיות פופולריות במקומות רבים בארה"ב ובעולם. כתוצאה מכך הפכו מאכלי ה"טקס מקס", שבמקור היו מאכלים מזינים למדי למאכלים שאינם בריאים במיוחד.
בעת ביקור במסעדה מקסיקנית מקומית אמתית , או אם התמזל מזלכם והגעתם למקסיקו – כמובן שניתן ליהנות מהטורטייה המקורית ולהתענג על טעמה ועל שאר הטעמים של המטבח המקסיקני המסורתי.
אם החלטתם לנסות לבשל בעצמכם, תמיד חשוב להקפיד על שימוש במרכיבים איכותיים ובכל מקרה לשמור על צריכה מתונה ושילוב מאוזן ומידתי של רכיבים "חלופיים" בעלי ערך תזונתי נמוך יותר.
אתם באמת שואלים את
זה? סתם, אנחנו צוחקים, נשמח להסביר לכם. טאקו הוא טורטייה מקסיקנית שקופלה בצורת
האות U. את הטורטייה שמזכירה פיתה רק ששוליה פתוחים,
ממלאים בחסה, בשר טחון ומחית שעועית. כדי שהטאקו ייצא טעים במיוחד יש להגיש אותו
מעט זמן לאחר טיגון הטורטייה ומילואה. למתחילים מומלץ לנגוס בטורטייה בעדינות ואפילו
להצטייד בסינר משום שאם הידיים לא מיומנות באכילת טאקו היא עלולה להתפרק ולהשאיר לכם מזכרת על החולצה או השולחן.
אם אתם רוצים לצור את
השילוב המנצח בין המטבח האמריקאי והמקסיקני – תוכלו להכין את המאכל הנפלא בעצמכם. לפניכם מתכון איכותי להכנת טאקו:
רכיבים
(ל-4 מנות):
- 4 יחידות של טאקו תירס (מומלץ לרכוש בחנויות מזון אתניות, או להכין בבית מקמח תירס, מים ומלח)
- 1 וחצי כוס חסה קצוצה
- 2 כוסות של בשר טחון או חתיכות עוף מוקפצות עם
סלסה - 8 כפות של מחית
שעועית שטוגנה פעמיים - 4 כפות של גבינת צ'דר
מגוררת - 1 כוס סלסה
הכנה:
- חממו מחבת לחום בינוני והניחו את הטורטייה
**טיפ למתקדמים: כדי ליצור את צורת ה-U המפורסמת, ניתן לאפות מעט את הטורטיות בתנור על תבנית מאפינס מסיליקון כאשר היא הפוכה. הניחו את הטורטיות בין מרווחי השקעים למספר דקות עד שיקבלו את צורתם.
- מרחו את מחית השעועית במרכז
- הניחו את רצועות העוף או
הבשר הטחון - פזרו את גבינת
הצ'דר על המאכל והניחו סלסה בצד. - הטאקו מוכן! בתאבון!
