חיתוכיות שמנת-וניל | השף הלבן

חיתוכיות שמנת-וניל

קינוח בהשראת הקרמשניט האהוב: בצק עלים אפוי עם קרם שמנת וגבינה ובטעם וניל פשוט קשה לעמוד בפניהן. מדובר בקינוח קל, פשוט וטעים – כמו שצריכים בכל ארוחת חג

מאת: אינס ינאי
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
חיתוכיות שמנת-וניל
צילום: דניאל שכטר עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל 10-12 מנות:

  • 1 חבילה (1 ק"ג) בצק עלים "מעדנות" מופשר לפי ההוראות שעל גבי האריזה
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה 32% "השף הלבן"
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר לבן
  • 1/2 גביע (115 גרם) גבינת נפוליאון 25% בטעם טבעי
  • 1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה תנובה 5% או 9%
  • 3 ביצים בגודל L
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 1 שקית (80 גרם) אינסטנט פודינג בטעם וניל
  • 3 כפות (30 גרם) קמח תופח
לציפוי:
  • 1 ביצה טרופה
להגשה:
  • 1/2 שקית (50 גרם) אבקת סוכר
גודל תבנית: תבנית מלבנית בגודל 30X20 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית.

  • 02.

    פורסים את בצק העלים על משטח העבודה וחוצים אותו לאורכו בעזרת סכין חדה או מספריים כך שמתקבלים שני חלקים שווים. מסירים את הניילון מאחד מהם ומרפדים את התבנית.

  • 03.

    שמים שמנת מתוקה, סוכר וגבינת "נפוליאון" בקערת הקצפה ומקציפים לקרם יציב. מוסיפים את הגבינה הלבנה, הביצים והווניל ומקציפים 3 דקות נוספות. מוסיפים את אבקת הפודינג ואת הקמח התופח ומקציפים כחצי דקה עד לקבלת קרם אחיד חלק.

    טיימר מופעל

    00:03:00
  • 04.

    מעבירים את הקרם לתבנית על בסיס הבצק ומחליקים את פניו. מניחים על הקרם את חלקו השני של הבצק ומברישים בביצה טרופה.

  • 05.

    בעזרת סכין חדה מאוד יוצרים סימוני חיתוך קלים בבצק, שתי וערב - מקפידים לא לחרוץ עמוק מדי ולא להגיע לשכבת הגבינה.

  • 06.

    אופים כ-40 דקות עד שפני המאפה מזהיבים.

    טיימר מופעל

    00:40:00
  • 07.

    מצננים לטמפרטורת החדר וחותכים לריבועים בהתאם לסימונים שעשינו לפני האפייה. בוזקים אבקת סוכר ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(6)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.