לזניה טריו | השף הלבן

לזניה טריו

ירוקה, כתומה או סגולה? במתכון הזה משלבים בין כל סוגי הלזניות! מכינים תערובת גבינות, מחלקים אותה ל-3 קערות ולכל קערה מוסיפים ירק אחר

מאת: אינס ינאי
חלבי סוג מתכון
מעל שעה זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
לזניה טריו
צילום: דניאל שכטר עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל 6-8 מנות:

  • 1 חבילה (500 גרם) עלי לזניה
  • שמן זית לשימון התבנית
לבשמל:
  • 50 גרם חמאה
  • קורט אגוז מוסקט
  • 5 כפות (50 גרם) קמח
  • 1/2 2 כוסות (360 מ"ל) חלב תנובה
לתערובת הגבינות:
  • 1 שקית (300 גרם) פתיתי טריו מיקס 3 גבינות "השף הלבן"
  • 2 גביעים (כ-500 גרם) קוטג' תנובה 9%
  • 1 חבילה (500 גרם) גבינת "כנען"
  • 2 ביצים
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • קורט אגוז מוסקט
  • 1 שן שום כתושה
לשכבות:
  • 1 בטטה גדולה מבושלת קלופה ומרוסקת למחית
  • 2 כוסות תרד קפוא סחוט מנוזלים ומרוסק
  • 1 סלק גדול מבושל קלוף וטחון למחית
  • 2 שקיות (200 גרם) פתיתי פרמזן "השף הלבן"
גודל תבנית: תבנית מלבנית בגודל 20*30 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    הבשמל: שמים חמאה ואגוז מוסקט בסיר ומחממים עד שהחמאה נמסה. מוסיפים את הקמח ומערבבים. יוצקים בהדרגה את החלב לסיר תוך כדי בחישה במטרפה עד לקבלת בלילה חלקה, ומסירים מהאש.

  • 02.

    תערובת הגבינות: שמים בקערה את כל מרכיבי מלית הגבינות, מערבבים לעיסה אחידה ומחלקים את העיסה בין 3 קערות.

  • 03.

    מוסיפים לכל קערה ירק: לקערה ראשונה את הבטטה, לשנייה סלק ולשלישית תרד ומערבבים כל קערה בנפרד.

  • 04.

    משמנים תבנית מלבנית בינונית במעט שמן זית ומחממים תנור ל-180 מעלות.

  • 05.

    הרכבת הלזניה: מורחים את בסיס התבנית ב-3 כפות מרוטב הבשמל. מניחים בתבנית על הבשמל שכבת עלי לזניה, עליה כ-1/4 מרוטב הבשמל ועליו את מלית הגבינות-בטטה.

  • 06.

    מניחים שכבה שנייה של עלי לזניה, עליה 1/4 מרוטב הבשמל ועליו את מלית הגבינות-תרד.

  • 07.

    מניחים שכבה שלישית של עלי לזניה, 1/4 מרוטב בשמל ומעליו את מלית הגבינות-סלק.

  • 08.

    מניחים שכבה רביעית של עלי לזניה, 1/4 מרוטב הבשמל ומסיימים בפיזור פתיתי פרמזן.

  • 09.

    אופים כ-40 דקות עד שהלזניה משחימה ועלי הלזניה רכים.

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 10.

    לאחר האפייה, מפזרים פתיתי פרמזן ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(14)