לזניה טריו | השף הלבן

לזניה טריו

ירוקה, כתומה או סגולה? במתכון הזה משלבים בין כל סוגי הלזניות! מכינים תערובת גבינות, מחלקים אותה ל-3 קערות ולכל קערה מוסיפים ירק אחר

מאת: אינס ינאי
חלבי סוג מתכון
מעל שעה זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
לזניה טריו
צילום: דניאל שכטר עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל 6-8 מנות:

  • 1 חבילה (500 גרם) עלי לזניה
  • שמן זית לשימון התבנית
לבשמל:
  • 50 גרם חמאה
  • קורט אגוז מוסקט
  • 5 כפות (50 גרם) קמח
  • 1/2 2 כוסות (360 מ"ל) חלב תנובה
לתערובת הגבינות:
  • 1 שקית (300 גרם) פתיתי טריו מיקס 3 גבינות "השף הלבן"
  • 2 גביעים (כ-500 גרם) קוטג' תנובה 9%
  • 1 חבילה (500 גרם) גבינת "כנען"
  • 2 ביצים
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • קורט אגוז מוסקט
  • 1 שן שום כתושה
לשכבות:
  • 1 בטטה גדולה מבושלת קלופה ומרוסקת למחית
  • 2 כוסות תרד קפוא סחוט מנוזלים ומרוסק
  • 1 סלק גדול מבושל קלוף וטחון למחית
  • 2 שקיות (200 גרם) פתיתי פרמזן "השף הלבן"
גודל תבנית: תבנית מלבנית בגודל 20*30 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    הבשמל: שמים חמאה ואגוז מוסקט בסיר ומחממים עד שהחמאה נמסה. מוסיפים את הקמח ומערבבים. יוצקים בהדרגה את החלב לסיר תוך כדי בחישה במטרפה עד לקבלת בלילה חלקה, ומסירים מהאש.

  • 02.

    תערובת הגבינות: שמים בקערה את כל מרכיבי מלית הגבינות, מערבבים לעיסה אחידה ומחלקים את העיסה בין 3 קערות.

  • 03.

    מוסיפים לכל קערה ירק: לקערה ראשונה את הבטטה, לשנייה סלק ולשלישית תרד ומערבבים כל קערה בנפרד.

  • 04.

    משמנים תבנית מלבנית בינונית במעט שמן זית ומחממים תנור ל-180 מעלות.

  • 05.

    הרכבת הלזניה: מורחים את בסיס התבנית ב-3 כפות מרוטב הבשמל. מניחים בתבנית על הבשמל שכבת עלי לזניה, עליה כ-1/4 מרוטב הבשמל ועליו את מלית הגבינות-בטטה.

  • 06.

    מניחים שכבה שנייה של עלי לזניה, עליה 1/4 מרוטב הבשמל ועליו את מלית הגבינות-תרד.

  • 07.

    מניחים שכבה שלישית של עלי לזניה, 1/4 מרוטב בשמל ומעליו את מלית הגבינות-סלק.

  • 08.

    מניחים שכבה רביעית של עלי לזניה, 1/4 מרוטב הבשמל ומסיימים בפיזור פתיתי פרמזן.

  • 09.

    אופים כ-40 דקות עד שהלזניה משחימה ועלי הלזניה רכים.

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 10.

    לאחר האפייה, מפזרים פתיתי פרמזן ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(14)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.