עוגת גבינה ופירורי קורנפלקס | השף הלבן

עוגת גבינה ופירורי קורנפלקס

הקורנפלקס כבש את עולם הקינוחים, ועכשיו תורה של עוגת הפירורים! את פירורי הביסקוויטים שדרגנו בקורנפלקס ושקדים שיוצרים מראה מפתיע לקינוח שכולם מכירים בשבועות

מאת: אינס ינאי
חלבי סוג מתכון
מעל שעה זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עוגת גבינה ופירורי קורנפלקס
צילום: דניאל שכטר עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל8-10 מנות:

לקלתית ולפירורים:
  • 5 כוסות (550 גרם) קורנפלקס
  • 1/2 2 כוסות (300 גרם) שקדים או אגוזי מלך גרוסים
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) סירופ מייפל
  • 1 כפית וניל
תוספת לקלתית:
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • 1 חלמון
  • 1/2 כוס (70 גרם) קמח תופח
למלית:
  • 1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה תנובה 5% או 9%
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
  • 1 גביע (250 גרם) מסקרפונה “השף הלבן”
  • 2 מכלים (400 מ"ל) שמנת חמוצה תנובה 9% או 15%
  • 3/4 1 כוסות (210 גרם) אבקת סוכר
  • 1 כפית מחית או תמצית וניל
  • 4 כפות אינסטנט פודינג בטעם וניל
גודל תבנית: תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

  • 02.

    משמנים את התבנית העגולה.

  • 03.

    שמים בקערה את הקורנפלקס, השקדים, המייפל והווניל ומערבבים לפיזור אחיד. מפזרים מחצית מהתערובת בתבנית ואופים כ-20 דקות עד להזהבה. מצננים לגמרי.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 04.

    מוסיפים לתערובת הנותרת חמאה מומסת, חלמון וקמח ומשטחים בתבנית העגולה. אופים כ-20 דקות עד הזהבה ומצננים לגמרי.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 05.

    שמים את מרכיבי המלית בקערת מערבל עם וו הקצפה ומקציפים לקרם חלק. מעבירים על הקלתית המצוננת, מפזרים את פירורי הקורנפלקס המקורמל, מכסים ומצננים במקרר 6 שעות לפחות לפני ההגשה.

הכנת? כאן מדרגים
(51)