עוגת גבינה לבנה צ'אי מסאלה
מה קורה כצ'אי המסאלה האהוב פוגש עוגת גבינה? מתקבלת עוגת גבינה טרנדית ומסקרנת במיוחד עם טעם מנצח שאף אחד לא ישכח! מתכון שיפתיע את האורחים בשבועות
המרכיבים ל10 מנות:
- 1 חבילה (900 גרם) בצק פריך מתוק "מעדנות"
- 5 ביצים
- 1 כוס (200 גרם) סוכר
- תכולת 1 תיון תה צ'אי מסאלה (ללא השקיק)
- 2 מכלים (450 גרם) גבינת "נפוליאון" בטעם טבעי
- 2 מכלים (500 גרם) גבינה לבנה 5% או 9%
- 300 גרם שוקולד לבן
- 3 כפות קורנפלור
- 4 כפות אבקת אינסטנט פודינג בטעם וניל
- 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 32% "השף הלבן"
- 1 כפית קינמון
- תכולת 2 תיוני תה צ'אי מסאלה (ללא השקיק)
- מקלות קינמון
- פרחי ורדים מיובשים
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית.
-
02.
מעבירים את הבצק לתבנית ומהדקים לבסיס ולדפנות (עד לגובה 3 ס"מ). נפטרים מעודפי בצק. מכסים את הבצק בנייר אפייה ומפזרים עליו שעועית יבשה. אופים כ-15 דקות, מסירים את נייר האפייה והשעועית ומצננים.
טיימר מופעל
-
03.
מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות ומניחים בתחתיתו תבנית עם מים רותחים.
-
04.
שמים בקערת הקצפה 5 ביצים, סוכר ואת תכולת התיון ומקציפים לבלילה תפוחה. מוסיפים את הגבינות, הקורנפלור ופודינג הווניל ומקציפים לבלילה אחידה.
-
05.
מעבירים את בלילת הגבינה לתבנית על הבצק האפוי ואופים כשעה עד ששולי העוגה מזהיבים והיא עדיין רוטטת במרכזה. משאירים את העוגה בתנור הכבוי כשדלת התנור סגורה עוד כשעה עד להתייצבות המלית.
-
06.
שמים את השמנת, הקינמון ואת תכולת התיונים בסיר קטן ומחממים כ-5 דקות לסף רתיחה. מסירים מהאש, מוסיפים את השוקולד הלבן ומערבבים עד שהוא נמס והקרם חלק. מצננים כ-20 דקות לטמפרטורת החדר ויוצקים על העוגה.
טיימר מופעל
-
07.
מכסים את העוגה ומצננים במקרר 5 שעות לפחות לפני ההגשה. אם רוצים, מקשטים בעלי ורדים מיובשים ובמקלות קינמון ומגישים.