טירמיסו פירות יער - טעים וקל להכנה | השף הלבן

טירמיסו פירות יער

הקינוח שיפתיעו את כולם: אפרת ליכטנשטט עם גרסה יצירתית ופירותית לקינוח הטירמיסו האהוב. לא תאמינו כמה המתכון הזה קל וטעים

מאת: אפרת ליכטנשטט
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
טירמיסו פירות יער
צילום: אפרת ליכטנשטט עיצוב: אפרת ליכטנשטט

המרכיבים ל5-6 מנות:

  • חבילת בישקוטים
  • ½ כוס חלב תנובה
  • 1 כפית תמצית וניל
לקרם גבינה:
  • 2 מיכלים (500 מ״ל סה״כ) שמנת להקצפה 38% "השף הלבן" קרה מאד
  • 2 גביעים (500 מ״ל סה״כ) מסקרפונה "השף הלבן" בטמפרטורת החדר
  • ⅓ כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
לפירות:
  • 250-350 גרם תותים ואוכמניות (טריים או קפואים)
גודל תבנית: תבנית בגודל 18/30 ס״מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערת מיקסר עם וו הקצפה שמים את כל מרכיבי שכבת הקרם ומקציפים לקרם אחיד ויציב. מתחילים מהקצפה איטית כדי שהחומרים יתאחדו והגבינה תתרכך.

  • 02.

    מחממים מעט את החלב במיקרוגל - רק טיפה שיהיה פושר. מוסיפים את הוניל.

  • 03.

    טובלים כל בישקוט בחלב ומסדרים בתחתית התבנית. 

  • 04.

    מניחים על הבישקוטים חצי מהקרם ומורחים אותו לשכבה אחידה.

  • 05.

    מפזרים תותים ופירות יער בשפע.

  • 06.

    טובלים שוב ביסקוויטים בחלב ומניחים על הפירות, ושוב מורחים את המחצית השנייה של הקרם.

  • 07.

    הפסקת קירור והתייצבות עוטפים בניילון נצמד ומצננים לפחות שעתיים.

  • 08.

    לפני ההגשה, מקשטים בשכבת הפירות העליונה כדי שישארו טריים ויפים.

  • 09.

    בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(1)