דונאטס אפויים עם ציפוי שוקולד וסוכריות - טעים וקל להכנה | השף הלבן

דונאטס אפויים עם ציפוי שוקולד וסוכריות

המתכון המושלם לחנוכה: דונאטס קלאסיים של נטלי לוין עם ציפוי שוקולד וסוכריות שכולם אוהבים! ואפילו לא צריכים לטגן אותם, כי במתכון הזה הדונאטס אפויים בתנור

מאת: נטלי לוין
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
דונאטס אפויים עם ציפוי שוקולד וסוכריות
צילום: נטלי לוין עיצוב: נטלי לוין

המרכיבים ל12-14 יחידות:

לדונאטס:
  • 1 ביצה L
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • ¼ כפית מלח
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 מיכל (125 מ"ל) שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
  • 1/2 מיכל (100 מ"ל) יוגורט BIO תנובה
  • 3 כפות (45 מ"ל) שמן
  • 1 כוס (140 גרם) קמח
  • 25 גרם (1/4 כוס) שקדים מולבנים טחונים
  • 1 כפית אבקת אפייה
לציפוי שוקולד:
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 1/2 מיכל (125 מ"ל) שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
לקישוט:
  • סוכריות צבעוניות
גודל תבנית: תבנית דונאטס מסיליקון

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב את התבנית בחמאה רכה.

  • 02.

    בקערה טורפים יחד ביצה, סוכר, מלח, וניל, שמנת, יוגורט ושמן לתערובת אחידה.

  • 03.

    מוסיפים קמח, שקדים טחונים ואבקת אפייה ומערבבים רק עד שמתקבלת בלילה אחידה.

  • 04.

    יוצקים את הבלילה לשקעים וממלאים כ-3/4 מגובהם.

  • 05.

    אופים במשך 15-20 דקות או עד שהדונאטס מזהיבים ומתייצבים.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 06.

    מצננים לחלוטין ומחלצים מהתבנית. אם יש צורך, מיישרים מעט את החלק העליון כדי שהם "ישבו" כמו שצריך באופן ישר.

  • 07.

    ציפוי שוקולד: קוצצים את השוקולד ושמים בקערה. מוסיפים שמנת וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שמתקבל גנאש אחיד ומבריק.

  • 08.

    טובלים בעדינות את הדונאטס בציפוי ומניחים על גבי צלחת הגשה.

  • 09.

    מפזרים סוכריות צבעוניות ומגישים.

  • 10.

    בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(22)