עוגת שוקולד חמה בספל עם רוטב שוקולד חם
אין כמו עוגת שוקולד חמה עם רוטב שוקולד, מסכימים? קבלו את המתכון המפנק של נטלי לוין לעוגות שוקולד אישיות בספל שהחורף לא שלם בלעדיהן!
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נטלי לוין
עיצוב: נטלי לוין
המרכיבים ל5-6 עוגות אישיות:
לעוגה:
- 2 ביצים L
- 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
- 1/3 כוס (80 מ"ל) שמן
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
- 3 כפות (45 מ"ל) שמנת לבישול 15% "השף הלבן"
- קורט מלח
- 4 כפות (40 גרם) אבקת קקאו
- 3/4 כוס (100 גרם) קמח
- 1 כפית אבקת אפייה
- 50-100 גרם שוקולד צ'יפס מריר
לרוטב שוקולד חם:
- 200 גרם שוקולד מריר
- 205 מ"ל (1 מיכל פחות 3 כפות) שמנת לבישול 15% שומן "השף הלבן"
גודל תבנית: ספלי קרמיקה בנפח 200-220 מ"ל
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים ספלי קרמיקה בשמן או בחמאה מומסת.
-
02.
בקערה טורפים ביצים, סוכר, שמן, שמנת להקצפה, שמנת לבישול ומלח לתערובת אחידה.
-
03.
מוסיפים קקאו, קמח ואבקת אפייה וטורפים לתערובת אחידה.
-
04.
יוצקים את התערובת לספלים המשומנים ומפזרים שוקולד צ'יפס בחלק העליון.
-
05.
אופים במשך 20-25 דקות או עד שהעוגות תפוחות וזהובות.
טיימר מופעל
-
06.
רוטב שוקולד חם: קוצצים את השוקולד ושמים בקערה.
-
07.
בסיר קטן מחממים שמנת עד לסף רתיחה.
-
08.
יוצקים את השמנת על גבי השוקולד, ממתינים כדקה וטורפים עד לקבלת רוטב אחיד.
-
09.
מגישים את העוגות החמות עם רוטב חם. בתאבון!
הכנת? כאן מדרגים