פישבורגר - טעים וקל להכנה | השף הלבן

פישבורגר

תקראו למנה הזאת איך שתרצו, אבל על דבר אחד אי אפשר להתווכח: הכי טעימה ברמות! דג הייק קריספי בתוך לחמניה עם ירקות ורוטב פיקנטי – לדעתנו, זו הארוחה המושלמת

מאת: נטע ליבנה
פרווה סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
פישבורגר
צילום: נטע ליבנה עיצוב: נטע ליבנה

המרכיבים ל 4 יחידות:

  • 4 פילה בקלה (הייק) "דגי תנובה" מופשרים לפי הוראות היצרן
לבלילה:
  • ¾ כוס קמח לבן
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 כפית פפריקה
  • ½ כפית מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • 1 כפית חרדל (חלק או גרגירים)
  • 1 ביצה טרופה
  • 250 מ"ל בירה לבנה
לרוטב:
  • ¼ כוס רוטב צ'ילי מתוק
  • 1 ו-1/2 כפות דבש
  • מיץ מחצי לימון
  • 2 כפות מים
לטיגון:
  • שמן
להרכבה:
  • לחמניות המבורגר
  • עלי חסה
  • טבעות בצל סגול
  • פרוסות עגבניות

הוראות הכנה:

  • 01.

    בסיר לא גדול אבל עמוק מחממים שמן לטיגון. במקביל, שוטפים את הדגים, ומייבשים במגבת.

  • 02.

    מערבבים את כל חומרי הבלילה בקערה גדולה

  • 03.

    טובלים את הדג בבלילה ומכניסים לשמן העמוק והחם. כשהדג בשמן, מרימים אותו מעט עם מזלג כדי שלא יידבק על התחתית אלא יצוף.

  • 04.

    ברגע שהדג מזהיב מצידו האחד, הופכים ומזהיבים גם את צידו השני.

  • 05.

    מסירים את הדגים מהאש אל תוך נייר סופג. חוזרים על הפעולה עם שאר הנתחים.

  • 06.

    מערבבים את כל חומרי הרוטב ומבשלים עד להסמכה.

  • 07.

    מרכיבים את הפישבורגר: מניחים על לחמניית ההמבורגר את הירקות, מעליהם את הדג ועליו מורחים את הרוטב. סוגרים על החצי העליון של הלחמניה ומגישים

  • 08.

    בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.