פורטוקלופיטה – עוגת תפוזים ויוגורט יוונית | השף הלבן

פורטוקלופיטה – עוגת תפוזים ויוגורט יוונית

הגרסה הנהדרת של נטלי לוין לעוגת התפוזים היוונית האהובה שמכינים עם עלי פילו ויוגורט. רוצים לשדרג את הבראנץ' עם משהו מתוק? זה המתכון בשבילכם

מאת: נטלי לוין
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פורטוקלופיטה – עוגת תפוזים ויוגורט יוונית
צילום: נטלי לוין עיצוב: נטלי לוין

המרכיבים ל12-16 מנות:

לעוגה:
  • 360 גרם עלי פילו "מעדנות" מופשרים לפי הוראות היצרן
  • 3 ביצים L
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
  • ¼ כפית מלח
  • קליפה מגוררת מ-2 תפוזים
  • 3/4 כוס (180 מ"ל) שמן
  • 1/2 כוס (125 מ"ל) מיץ תפוזים סחוט
  • 1 מיכל (200 מ"ל) יוגורט BIO 3% תנובה
  • כפית תמצית וניל
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 כפית סודה לשתייה
לסירופ:
  • כוס וחצי (375 מ"ל) מים
  • כוס וחצי (300 גרם) סוכר
  • 80 מ"ל (1/3 כוס) מיץ תפוזים סחוט
להגשה:
  • שמנת להקצפה 38% "השף הלבן" קרה מוקצפת לקצפת רכה או מעט יוגורט BIO 3% תנובה
גודל תבנית: תבנית 20*30 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    סירופ: בסיר שמים מים, סוכר ומיץ ומחממים עד לרתיחה.

  • 02.

    מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים במשך כ-15 דקות לצמצום קל של הסירופ. מצננים לחלוטין לטמפרטורת החדר.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 03.

    מכינים את עלי הפילו: מפרידים את העלים זה מזה וקורעים לפיסות בידיים. החתיכות לא צריכות להיות אחידות בגודלן. מניחים על תבנית או מגש ומשהים בחוץ, ללא כיסוי, להתייבשות קלה של העלים למשך כשעה.

  • 04.

    בקערת מיקסר עם וו הקצפה שמים ביצים, סוכר, מלח וקליפת תפוזים ומקציפים במהירות גבוהה מאוד עד שמתקבלת תערובת תפוחה ואוורירית.

  • 05.

    מערבבים שמן ומיץ בתוך קנקן קטן ומוסיפים לקציפת הביצים תוך כדי ערבול אטי בזרם דק. מערבלים עד שהתערובת אחידה.

  • 06.

    מערבלים פנימה יוגורט ותמצית וניל לאחידות.

  • 07.

    מוסיפים אבקת אפייה וסודה לשתייה ומערבלים עד שהן נטמעות בתערובת.

  • 08.

    מוסיפים את עלי הפילו הקרועים בכמה נאגלות ומערבבים היטב בין הוספה להוספה. התערובת אמורה להיות די דלילה, אבל ככל שמוסיפים את עלי הפילו היא מתעבה מעט.

  • 09.

    מעבירים את התערובת לתבנית משומנת ומיישרים את החלק העליון.

  • 10.

    אופים במשך 30-45 דקות או עד שהעוגה משחימה מאוד בחלק העליון.

    טיימר מופעל
    00:45:00
  • 11.

    דוקרים את החלק העליון של העוגה באמצעות קיסם ליצירת חורים קטנים שדרכם יחלחל הסירופ.

  • 12.

    יוצקים את הסירופ הקר על גבי העוגה ומניחים לה לספוג את הנוזלים.

  • 13.

    מצננים את העוגה לחלוטין במשך 3-4 שעות במקרר.

  • 14.

    מגישים עם מעט קצפת לא ממותקת או יוגורט.

  • 15.

    בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(1)