פורטוקלופיטה – עוגת תפוזים ויוגורט יוונית
הגרסה הנהדרת של נטלי לוין לעוגת התפוזים היוונית האהובה שמכינים עם עלי פילו ויוגורט. רוצים לשדרג את הבראנץ' עם משהו מתוק? זה המתכון בשבילכם
המרכיבים ל12-16 מנות:
- 360 גרם עלי פילו "מעדנות" מופשרים לפי הוראות היצרן
- 3 ביצים L
- 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
- ¼ כפית מלח
- קליפה מגוררת מ-2 תפוזים
- 3/4 כוס (180 מ"ל) שמן
- 1/2 כוס (125 מ"ל) מיץ תפוזים סחוט
- 1 מיכל (200 מ"ל) יוגורט BIO 3% תנובה
- כפית תמצית וניל
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1 כפית סודה לשתייה
- כוס וחצי (375 מ"ל) מים
- כוס וחצי (300 גרם) סוכר
- 80 מ"ל (1/3 כוס) מיץ תפוזים סחוט
- שמנת להקצפה 38% "השף הלבן" קרה מוקצפת לקצפת רכה או מעט יוגורט BIO 3% תנובה
הוראות הכנה:
-
01.
סירופ: בסיר שמים מים, סוכר ומיץ ומחממים עד לרתיחה.
-
02.
מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים במשך כ-15 דקות לצמצום קל של הסירופ. מצננים לחלוטין לטמפרטורת החדר.
טיימר מופעל
-
03.
מכינים את עלי הפילו: מפרידים את העלים זה מזה וקורעים לפיסות בידיים. החתיכות לא צריכות להיות אחידות בגודלן. מניחים על תבנית או מגש ומשהים בחוץ, ללא כיסוי, להתייבשות קלה של העלים למשך כשעה.
-
04.
בקערת מיקסר עם וו הקצפה שמים ביצים, סוכר, מלח וקליפת תפוזים ומקציפים במהירות גבוהה מאוד עד שמתקבלת תערובת תפוחה ואוורירית.
-
05.
מערבבים שמן ומיץ בתוך קנקן קטן ומוסיפים לקציפת הביצים תוך כדי ערבול אטי בזרם דק. מערבלים עד שהתערובת אחידה.
-
06.
מערבלים פנימה יוגורט ותמצית וניל לאחידות.
-
07.
מוסיפים אבקת אפייה וסודה לשתייה ומערבלים עד שהן נטמעות בתערובת.
-
08.
מוסיפים את עלי הפילו הקרועים בכמה נאגלות ומערבבים היטב בין הוספה להוספה. התערובת אמורה להיות די דלילה, אבל ככל שמוסיפים את עלי הפילו היא מתעבה מעט.
-
09.
מעבירים את התערובת לתבנית משומנת ומיישרים את החלק העליון.
-
10.
אופים במשך 30-45 דקות או עד שהעוגה משחימה מאוד בחלק העליון.
טיימר מופעל
-
11.
דוקרים את החלק העליון של העוגה באמצעות קיסם ליצירת חורים קטנים שדרכם יחלחל הסירופ.
-
12.
יוצקים את הסירופ הקר על גבי העוגה ומניחים לה לספוג את הנוזלים.
-
13.
מצננים את העוגה לחלוטין במשך 3-4 שעות במקרר.
-
14.
מגישים עם מעט קצפת לא ממותקת או יוגורט.
-
15.
בתאבון!