טורטה דלה נונה
קינוח איטלקי שמורכב מבצק פריך, קרם וניל לימוני וציפוי צנוברים שיוצרים ביחד שילוב טעמים מושלם. המתכון שיכניס את איטליה ישירות למטבח שלכם
המרכיבים ל12 יחידות:
- 1 חבילה (900 גרם) בצק פריך מתוק "מעדנות" מופשר על פי הוראות היצרן
- 500 מ"ל חלב תנובה
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
- 3 ביצים
- 3 כפות קמח
- 3/4 כוס סוכר
- חצי כף קליפת לימון מגוררת
- 1 כפית תמצית וניל איכותית או תכולת מקל וניל
- 20 גרם חמאה רכה
- להברשה: חלבון ביצה
- לעיטור: צנוברים
הוראות הכנה:
-
01.
בסיר עמוק מחממים חלב, שמנת, סוכר, וניל ולימון ומביאים לרתיחה על להבה נמוכה
-
02.
טורפים יחד בקערה את הביצים עם הקמח
-
03.
בעזרת מצקת מעבירים חלק מתכולת הסיר אל הקערה תוך כדי ערבוב תמידי
-
04.
חוזרים על הפעולה ולאחר מכן מעבירים את כל תכולת הקערה אל הסיר, מחזירים אל האש ובוחשים עד לקרם סמיך
-
05.
מסירים מהאש ומצננים בטמפ' החדר
-
06.
טורפים את החמאה אל המסה ומצננים
-
07.
פורסים את הבצק ומניחים את מחציתו בתבנית פאי נשלפת בקוטר 24
-
08.
מצמידים היטב לקצוות התבנית וחותכים את השארית
-
09.
ממלאים את המלית בתבנית ומשאירים רווח של 3 ס"מ בין קצה התבנית למלית
-
10.
מחוררים בעזרת קיסם את חלקו השני של הבצק ומניחים בעדינות על המלית, חותכים סביב התבנית את שארית הבצק
-
11.
מברישים בחלבון ומפזרים צנוברים
-
12.
אופים בתנור בחום של 170 מעלות כ-40 דקות עד להזהבה
טיימר מופעל
-
13.
מצננים ומפזרים אבקת סוכר מעל
-
14.
בתאבון!