עוגת גבינה לבנה אפויה עם שוקולד לבן ופירות אדומים
המתכון הכי קל לעוגת גבינה לבנה קלאסית לחג הקרוב, עם ציפוי של שוקולד לבן ופירות יער! מתכון של רחלי קרוט מתוך חוברת שבועות
המרכיבים ל8-10 מנות:
- 6 ביצים בגודל L בטמפרטורת החדר - מופרדות
- 3/4 כוס (150 גרם) סוכר לבן
- 2 גביעים (500 גרם) גבינה לבנה תנובה 5% או 9% שומן - בטמפרטורת החדר
- 1 גביע (225 גרם) גבינת נפוליאון בטעם טבעי 16% או 24%
- 4 כפות (40 גרם) קורנפלור
- 1 שקית (80 גרם) אבקת אינסטנט פודינג וניל
- 1 כף תמצית וניל איכותית
- קליפה מגוררת מ-1 לימון
- 100 גרם שוקולד לבן
- 3 כפות (30 גרם) שמנת להקצפה 38% השף הלבן
- 1 כוס (120 גרם) פירות אדומים טריים (פטל / אוכמניות / תותים וכדומה)
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את התנור ל-170 מעלות. משמנים את התבנית היטב. גוזרים רצועת נייר אפייה בגובה 4-3 ס"מ מעל הגובה של דפנות התבנית ומדביקים לדפנות המשומנות כך שהנייר מכסה את כל דפנות התבנית כולל כמה סנטימטרים מעליהן.
-
02.
מניחים בקערת המערבל את החלבונים ומקציפים במהירות גבוהה במשך כדקה. מוסיפים את הסוכר בהדרגה ומקציפים עד לקבלת קצף יציב אבל עדיין רך, כ-3-4 דקות.
טיימר מופעל
-
03.
שמים בקערה גדולה את הגבינות (ללא הנוזלים). מוסיפים את החלמונים, הקורנפלור, אבקת הפודינג, תמצית הווניל וקליפת הלימון וטורפים היטב לבלילה חלקה. מעבירים 1/3 מכמות קצף החלבונים לקערת הגבינות ומערבבים בתנועות קיפול עדינות. חוזרים על הפעולה פעמיים נוספות, 1/3 כמות בכל פעם, ומערבבים בתנועות קיפול עדינות לעיסה אחידה. יוצקים את העיסה לתבנית בעדינות.
-
04.
מניחים בתחתית התנור תבנית קטנה עם 2 כוסות מים רותחים. מכניסים את העוגה וממקמים אותה במרכז התנור. אופים 15 דקות.
טיימר מופעל
-
05.
מורידים את הטמפרטורה ל-150 מעלות ואופים עוד 55 דקות, עד שהחלק העליון זהוב. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה לצינון בפנים, כשעתיים. מעבירים למקרר ללילה לפחות.
טיימר מופעל
-
06.
הציפוי: שמים את השוקולד והשמנת בכלי מתאים וממיסים במיקרוגל או בסיר אדים כפול (באן מארי), עד שניתן לערבב לקרם חלק. מניחים לצינון קל (3-2 דקות) ויוצקים על העוגה. מעטרים בפירות אדומים. שומרים במקרר עד להגשה.
טיימר מופעל
-
07.
מגישים לצד פירות יער טריים או שמנת מוקצפת של השף הלבן.
-
08.
בתאבון!
הידעת?
טיפ: אם יש לכם רינג, אפשר להשתמש בו – העוגה תצא גבוהה ויפה יותר. את תחתית הרינג אוטמים עם נייר אפייה ורדיד אלומיניום, ומגביהים את השוליים כפי שמוסבר במתכון.