דונאטס כמו באמריקה
דונאטס אווריריים, חגיגיים וטעימים במיוחד עם ציפוי שוקולד וסוכריות בדיוק כמו באמריקה! מתכון מעולה לדונאטס שמתאים לחנוכה וכל המשפחה בטוח תאהב

המרכיבים ל 10-15 יחידות:
- חצי קילו (500 גרם) קמח
 - כף שמרים יבשים
 - 2 כפות סוכר
 - 3 ביצים בטמפרטורת החדר
 - כוס חלב תנובה
 - 1 כף תמצית וניל
 - 100 גרם חמאה "השף הלבן", מומסת
 - שמן קנולה לטיגון
 
- 2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
 - 250 גרם שוקולד לבן
 - 250 גרם שוקולד מריר
 - סוכריות צבעוניות
 
הוראות הכנה:
- 
								01.
								
במיקסר עם וו לישה מניחים קמח, שמרים וסוכר ומערבבים כחצי דקה
 - 
								02.
								
יוצרים גומה ומניחים בתוכה את שאר מרכיבי הבצק
 - 
								03.
								
לשים כ-5 דקות את עד לקבלת בצק אחיד וגמיש, מעבירים לקערה מכוסה במגבת ומתפיחים כשעה.
טיימר מופעל
 - 
								04.
								
לאחר ההתפחה מרדדים את הבצק לעלה בעובי של 2 ס"מ
 - 
								05.
								
בעזרת חותכני עוגיותנ יוצרים צורה של דונאטס: קורצים עיגולים גדולים ובמרכזם עיגול קטן יותר
 - 
								06.
								
מניחים כל דונאט על קובית נייר אפייה להתפחה נוספת של 40 דקות
טיימר מופעל
 - 
								07.
								
לאחר ההתפחה מחממים שמן בסיר לטמפרטורה של 170 מעלות
 - 
								08.
								
מטגנים בכל פעם 2-3 דונאטס עם נייר האפייה (ברגע שהנייר משתחרר מהדונאט מוציאים אותו בעזרת מלקחיים)
 - 
								09.
								
מטגנים את הדונאטס משני הצדדים עד להזהבה ומעבירים לנייר סופג
 - 
								10.
								
להכנת הציפוי: לוקחים 2 קערות: בראשונה שמים מיכל שמנת עם שוקולד לבן, בקערה השנייה שמים מיכל שמנת עם שוקולד מריר
 - 
								11.
								
ממיסים את תכולת כל קערה במיקרוגל (בפעימות, כל פעימה כ-10-20 שניות)
 - 
								12.
								
טובלים כל דונאט בציפוי שאוהבים ומקשטים בסוכריות צבעוניות
 
									

