פסטה ברוטב פסטו זוקיני ושמנת - טעים וקל להכנה | השף הלבן

פסטה ברוטב פסטו זוקיני ושמנת

המצאנו את רוטב הפסטו מחדש! קבלו את הגרסה המשודרגת שלנו לפסטה ירוקה: רוטב פסטו שמכינים מזוקיני ומשדרגים עם שמנת, ומגישים יחד עם גבינת פרמזן או גאודה מעולה

מאת: רחלי קרוט
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פסטה ברוטב פסטו זוקיני ושמנת
צילום: נמרוד סונדרס עיצוב: נועה קנריק

המרכיבים ל4-5 מנות:

לרכישה >>
לרוטב פסטו:
  • 2 זוקיני ירוקים ומוצקים עם הקליפה
  • 1/2 צרור עירית
  • 1/2 צרור עלי נענע
  • 1/2 צרור עלי כוסברה או פטרוזיליה
  • 4 שיני שום קלופות
  • 1/2 כוס צנוברים
  • 50 גרם פתיתי פרמזן "השף הלבן" / גבינת גאודה "עמק"
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
לפסטה:
  • 1 חבילה פסטה פוזילי "פסטה ריקו"
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 10%/15% "השף הלבן"
  • 50 גרם פרמזן / גבינת עמק
  • גרידת לימון מ-1/2 לימון

הוראות הכנה:

  • 01.

    מגרדים את הפרמזן או הגאודה על החלק הדק בפומפייה.

  • 02.

    קולים את הצנוברים עד הזהבה קלה ומצננים.

  • 03.

    קוטמים את קצוות הזוקיני וחותכים אותם לקוביות בגודל 1 ס"מ. מעבירים לקערה של מעבד מזון או בלנדר.

  • 04.

    מוסיפים לקערת מעבד המזון את עשבי התיבול, שום, שמן זית, מלח, פלפל. שימו לב שבשלב הזה לא מוסיפים את הגבינה והצנוברים.

  • 05.

    טוחנים בפולסים עד שנוצר פסטו במרקם גרגירי עדין.

  • 06.

    מוסיפים את הפרמזן או הגאודה ואת מרבית הצנוברים (משאירים חלק להגשה) וטוחנים שוב בפולסים קצרים רק עד שהצנוברים קצוצים. שומרים במקרר עד שרוצים להכין את הפסטה.

  • 07.

    מחממים סיר גדול עם המון מים וממליחים. מבשלים את הפסטה על פי הוראות היצרן.

  • 08.

    בינתיים שמים בסיר רחב ונמוך את הפסטו ומוסיפים שמנת לבישול. מביאים לרתיחה עדינה וטועמים תיבול. ממליחים ומפלפלים בהתאם להעדפה האישית.

  • 09.

    כשהפסטה מוכנה מעבירים אותה לרוטב ומבשלים את שניהם יחד במשך 2-3 דקות.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 10.

    מעבירים לצלחת, מגלפים מעל פרמזן או עמק בעזרת קולפן (או מגרדים בעזרת החלק הדק של הפומפייה) ומעטרים בצנוברים וגרידת לימון.

הכנת? כאן מדרגים
(0)