מיני לביבות גבינה מלוחות - טעימות וקלות להכנה | השף הלבן

מתכון מיני לביבות גבינה מלוחות

מכירים את טרנד המיני פנקייקס? אז קבלו את הגרסה המלוחה לחנוכה: לביבות גבינה מלוחות וקטנטנות שמגישים למרכז השולחן עם מטבלים וירקות. מתכון קל, פשוט וטעים

מאת: רחלי קרוט
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מיני לביבות גבינה מלוחות
צילום: נמרוד סונדרס עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל20 יחידות:

  • 2 ביצים L
  • 1 כפית מייפל
  • 240 מ"ל (1 כוס) מים או חלב
  • 50 גרם חמאה מומסת או שמן זית
  • 1/2 כפית מלח
  • 70 גרם (1/3 שקית) פתיתי מוצרלה של השף הלבן
  • 70 גרם (1/3 מארז) קשקבל "COLLECTION"
  • 175 גרם (1 ו-1/4 כוסות) קמח תופח

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערה גדולה שמים ביצים, מייפל, חלב, חמאה מומסת ומלח וטורפים היטב.

  • 02.

    מגרדים את הקשקבל על החלק הדק בפומפייה.

  • 03.

    מוסיפים את הגבינות ומערבבים היטב.

  • 04.

    מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד שהקמח נטמע בבלילה.

  • 05.

    משמנים מעט מחבת רחבה ובעזרת כפית או שקית זילוף עם צנטר או בקבוק לחיץ, יוצרים מיני לביבות במחבת ומטגנים מ-2 הצדדים עד הזהבה עדינה.

  • 06.

    מגישים חם עם יוגורט או שמנת חמוצה או ככה לבד עם סלט ירקות והמון מצב רוח.הערות ושדרוגים: - בשלב הראשון של טריפת המצרכים אפשר להוסיף עירית קצוצה ו/או פלפל שחור גרוס.- אפשר להכין את הלביבות גם בגרסה גדולה יותר והן מעולות גם כארוחת ערב בכל יום בשנה.

הכנת? כאן מדרגים
(12)