עוגת ביסקוויטים טירמיסו של הקונדיטור דור משה | השף הלבן

עוגת ביסקוויטים טירמיסו

העוגה שתהפוך לקבועה בבית: מתכון של דור משה לעוגת ביסקוויטים שהיא גם טירמיסו. למה לבחור בין שני הקינוחים כשאפשר לשלב אותם לקינוח אחד טעים במיוחד?

מאת: דור משה
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: דור משה

המרכיבים לעוגה אחת:

  • 1 מיכל (250 גרם) גבינת מסקרפונה "השף הלבן" / גבינת נפוליאון בטעם טבעי 25% שומן
  • ½ 2 מיכלים (625 מ"ל) שמנת מתוקה 32% "השף הלבן"
  • ¼ כוס אבקת סוכר
  • 2 כפות ליקר אמרטו / ברנדי
  • 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
לטבילה:
  • 250 גרם ביסקוויטים
  • כוס חלב
  • 2 מנות אספרסו / 2 כפות קפה מגורען מומס בשתי כפות מים רותחים
לקישוט:
  • אבקת קקאו איכותית
גודל תבנית: תבנית מלבנית בגודל 20X30 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    להכנת הקרם, מקציפים את המסקרפונה או גבינת השמנת בעדינות עם חצי מיכל שמנת מתוקה, רק לקבלת קרם אחיד ללא גושים.

  • 02.

    מוסיפים את שאר השמנת, אבקת הסוכר, האמרטו והפודינג ומקציפים לקבלת קרם חלק ויציב.

  • 03.

    מערבבים את האספרסו והחלב. טובלים את הביסקוויטים למשך כמה שניות בחלב ואספרסו ומסדרים שכבה צפופה בתחתית התבנית. מורחים עליה שליש מכמות הקרם.

  • 04.

    מניחים שכבה נוספת של ביסקוויטים שטבלנו בחלב, מצפים גם אותם בקרם וממשיכים לשכבה האחרונה.

  • 05.

    עוטפים בניילון נצמד ומקררים למשך 4 שעות נוספות. לפני ההגשה מפדרים במעט אבקת קקאו.

  • 06.

    בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(14)