פנקייק משפחתי עם שוקולד צ'יפס
פנקייק משפחתי שמכינים בקלות לארוחת בוקר של סוף השבוע. רוצים לפנק? שימו סביבו קעריות של תוספות: פירות חתוכים, קצפת, רוטב שוקולד וכל אחד ישדרג לעצמו

המרכיבים ל 4-6:
- לשימון התבנית: 2 כפות חמאה רכה או שמן
- 1 כוס קמח
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1/2 כפית סודה לשתיה
- 1/3 כוס אבקת סוכר
- 1 שקית סוכר וניל
- 1/4 כפית קינמון (לא חובה)
- קורט מלח
- 50-75 גרם שוקולד צ'יפס
- 1 ביצה גדולה
- 1 כוס רוויון תנובה או 1/2 כוס יוגורט תנובה + 1/2 כוס חלב תנובה
- 3 כפות חמאה מומסת או שמן
- אבקת סוכר, רוטב מייפל
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל 220 מעלות, מרפדים תבנית או מחבת מתאימה בנייר אפייה ומשמנים אותו בחמאה מומסת או שמן.
-
02.
מערבבים בקערה את המרכיבים היבשים: קמח, אבקת אפייה, סודה, אבקת סוכר, סוכר וניל, קינמון, מלח, שוקולד צ'יפס (משאירים כף שתיים לזרייה לפני האפייה).
-
03.
טורפים בקערה נפרדת ת המרכיבים הרטובים (ביצה, רוויון חמאה או שמן) ומאחדים עם היבשים בערבוב קצר (נמנעים מערבוב יתר. לא נורא אם יש קצת גושים קטנים בעיסה).
-
04.
מעבירים לתבנית ואופים 10-12 דקות עד שהפנקייק מזהיב. בוזקים אבקת סוכר, יוצקים מייפל ומגישים מיד.
טיימר מופעל