קלצונה עם גבינות ופטריות
מתכון מעולה של אינס ינאי במיוחד לשבועות, אבל לא רק. מאפים מפנקים במילוי של גבינות ופטריות ששווה לכם להכין בחג הקרוב

המרכיבים ל 15:
- קילו קמח
- 2 כפות שמרים יבשים
- כף מלח
- כפית סוכר
- 4 כפות שמן זית
- 2.5 כוסות מים פושרים
- חבילת גבינת כנען "השף הלבן"
- כוס פטריות שמפיניון טריות קצוצות
- 2 גבעולי בצל ירוק קצוצים
- כפית מלח
- כפית פלפל שחור גרוס
- 3 שיני שום כתושות
- 50 גרם פתיתי פרמזן "השף הלבן"
- ביצה טרופה עם כף חלב
- 50 גרם פתיתי פרמזן "השף הלבן"
- מלח גס
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים יחד בקערה את כל מרכיבי המלית, מכסים ומניחים במקרר.
-
02.
בקערת עמוקה מערבבים את הקמח עם השמרים והסוכר.
-
03.
יוצרים גומה ומניחים בה את שאר החומרים, לשים ידנית, או במיקסר עם וו לישה עד שמתקבל בצק רך וגמיש, יוצרים צורת כדור ועוטפים בשמן זית.
-
04.
מניחים בקערה משומנת במעט שמן זית ומכסים ל-45 דקות להתפחה.
טיימר מופעל
-
05.
לאחר 45 דקות לשים שוב את הבצק על משטח מקומח ומחלקים ל- 12-15 כדורים.
טיימר מופעל
-
06.
מרדדים כל כדור על משטח מקומח מעט.
-
07.
מניחים כ- 2 כפות מהמילוי במרכז ומקפלים לשניים, מהדקים את הקצוות סביב המלית ולאחר ההידוק יוצרים קיפולים קטנים סביב, לעיטור.
-
08.
מניחים בתבנית על נייר אפייה מרווחים של כמה ס"מ ומצפים בביצה טרופה.
-
09.
מפזרים מעל מעט פרמזן מגורר ומעט מלח גס.
-
10.
מתפיחים 20 דקות ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות ל- 25 דקות, או עד שהמאפים מזהיבים.
טיימר מופעל