טארט גבינה ופירות יער
טארט גבינה ורוד עם פירות יער שיגנוב את ההצגה! אפרת ליכטנשטט עם מתכון חגיגי ופוטוגני לחג השבועות שלא ישאיר אף אחד אדיש. סידרנו לכם גם קיצור דרך להכנת הקלתית
המרכיבים ל12:
- 1 ו-1/4 כוסות (170 גרם) קמח
- 100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
- 2 כפות (16 גרם) אבקת סוכר
- 1/4 כוס (60 מ״ל) מים קרים מאוד בתוספת 1 כפית חומץ תפוחים
- 1/2 מיכל (125 מ״ל) שמנת להקצפה 38% השף הלבן
- 150 גרם תערובת פירות יער קפואים סנפרוסט, מופשרים ומסוננים
- 1/2 גביע (125 גרם) גבינה לבנה תנובה 5%
- 1 גביע (250 גרם) מסקרפונה השף הלבן
- 1/2 שקית (40 גרם) אינסטנט פודינג וניל
- 2/3 כוס (80 גרם) אבקת סוכר
- 1/4 כפית מלח
- 2 כוסות פירות טריים חתוכים
- נשיקות
הוראות הכנה:
-
01.
הבצק: שמים במעבד מזון קמח, חמאה ואבקת סוכר ומעבדים בפולסים קצרים עד לקבלת פירורים. מוסיפים בהדרגה 2-3 כפות מהמים עם החומץ (לא את כל הכמות) רק עד שהפירורים מתאחדים לגושים גדולים. יוצרים מהבצק כדור, מועכים לדיסקית, עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר כשעה.
-
02.
מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית טארט.
-
03.
מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומרדדים לעלה בעובי של כ-1/2 ס״מ ובקוטר של כ-30 ס"מ. מעבירים את עלה הבצק לתבנית, מהדקים לבסיס ולדפנות ומסירים עודפי בצק. מניחים על הבצק נייר אפייה מקומט, ממלאים בקטניות ואופים 10-12 דקות. מוציאים את הנייר עם הקטניות (זהירות, חם!) ואופים עוד 7 דקות עד שהקלתית זהובה קלות. מצננים לטמפרטורת החדר.
טיימר מופעל
-
04.
המלית: שמים את השמנת בקערת מערבל, מקציפים לקצפת יציבה ומעבירים לקערה. שמים פירות יער וגבינה לבנה במעבד מזון וטוחנים לקרם. מעבירים את הקרם לקערת מערבל, מוסיפים מסקרפונה, פודינג וניל, אבקת סוכר ומלח ומקציפים במהירות בינונית לקרם חלק. מקפלים את הקצפת אל הקרם עד קבלת קרם אחיד.
-
05.
ממלאים את הטארט בקרם, מחליקים את פניו, מניחים פירות טריים ונשיקות ומגישים.טיפ לקיצור התהליך: אפשר להחליף את הבצק ב-1/2 חבילת בצק פריך מעדנות.