מצה-בריי שילדים אוהבים
המאכל האולטימטיבי של פסח: מתכון קליל למצה-בריי של אפרת ליכטנשטט שגם הילדים אוהבים ושלוש אפשרויות שונות לשדרוג המנה האהובה
							עד 10 דק
							זמן הכנה
						
					
							קלה
							רמת מיומנות
						
					
													צילום: אפרת ליכטנשטט
													עיצוב: אפרת ליכטנשטט
						
					
				
			המרכיבים ל 2:
- 3 מצות
 - 2 ביצים
 - 2 פרוסות גבינת עמק חתוכות לחתיכות קטנות
 - ¼ כוס חלב תנובה
 - ¼ כפית מלח (לפי הטעם)
 
הוראות הכנה:
- 
								01.
								
שוברים את המצות לחתיכות קטנות.
 - 
								02.
								
בקערה בינונית מערבבים את המצות, הביצים, החלב, הגבינה והמלח, ומחכים כמה דקות כדי שהמצות יתרככו.
 - 
								03.
								
מחממים מעט חמאה או שמן על מחבת בינונית.
 - 
								04.
								
מעבירים את התערובת למחבת ומטגנים כמה דקות מכל צד עד שהמצה בריי מתייצבת.
 - 
								05.
								
מגישים עם קוטג׳ וירקות טריים.אפשרויות לשדרוג: להחליף את החלב בשמנת לבישול 10%. להוסיף 2-3 כפות פרמזן מגורר לבלילה. להוסיף בצל ירוק קצוץ דק דק לבלילה.
 
				הכנת? כאן מדרגים
			
						
									


