עוגת ״קסטה״ ופירות יער
בואו להכין קינוח קל, מהיר וטעים יחד עם הילדים בבית! אפרת ליכטנשטט סידרה לכם מתכון לעוגת "קסטה" וניל ופירות יער שכולם אוהבים
המרכיבים ל12:
- 24 ביסקוויטים (או יותר - לפי התבנית)
- 250 מ"ל שמנת להקצפה 38% "השף הלבן" קרה מאד
- ½ כוס סוכר
- 2 כפיות אינסטנט פודינג וניל
- 2 חבילות (500 גרם) גבינה לבנה 9%-5% תנובה
- 100 גרם פירות יער מופשרים
הוראות הכנה:
-
01.
מרפדים תבנית בגודל 22x22 ס״מ בנייר אפייה.
-
02.
מניחים ביסקוויטים על כל התבנית. (זכרו את הכיוון שבו סידרתם את הביסקוויטים!)
-
03.
בקערה גדולה שמים שמנת מתוקה וסוכר ומקציפים לקרם יציב.
-
04.
מוסיפים את האינסטנט פודינג וקופסת גבינה לבנה ומערבבים בעדינות בתנועות קיפול.
-
05.
מוסיפים גם את הקופסא השנייה ומקפלים בעדינות.
-
06.
מעבירים מחצית מהתערובת לתבנית ומורחים לשכבה אחידה.
-
07.
מוסיפים לתערובת שנשארה את פירות היער ומערבבים.
-
08.
מעבירים את הגבינה ופירות היער לתבנית ומורחים בעדינות על השכבה הלבנה, לשכבה אחידה.
-
09.
מסדרים ביסקוויטים על הגבינה לפי הסדר בו סידרתם בהתחלה.
-
10.
מעבירים את התבנית למקפיא לחמש שעות או לילה שלם.
-
11.
מחלצים את העוגה מהתבנית ובעזרת סכין גדולה וחדה חותכים ל״קטסות״.
-
12.
שומרים בקופסא אטומה במקפיא.
-
13.
מומלץ להוציא מהמקפיא כחמש דקות לפני ההגשה.
הידעת?
טיפים:
אפשר גם להשתמש בתערובת מנגו חתוך של סנפרוסט אך במקרה זה יש לטחון את המנגו המופשר במעבד מזון