גלילות זוקיני במילוי חצילים וגבינות
רק נראה מסובך: מתכון של רחלי קרוט למנה יפהפייה של גלילות זוקיני במילוי חצילים וגבינות. היא ללא ספק תשדרג את שולחן החג שלכם בשבועות הקרוב
המרכיבים ל 8:
- 4-3 זוקיני או קישוא, רחבים, קלופים ופרוסים דק לאורכם בעזרת קולפן
- 1 חציל בלאדי גדול
- 150 גרם גבינת איבריקו או קשקבל מסדרת COLLECTION, מגוררת
- 1 גביע (225 גרם) גבינת נפוליאון בטעם טבעי 16% או 25%
- 2/3 גביע (100 גרם) פטה עזים פיראוס 5% או 16%, מגוררת
- ביצה
- 1/3 כוס צנוברים קלויים
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
- 1/4 כפית אבקת שום
- 1/2 צרור בזיליקום קצוץ דק (לא חובה)
- 1 צנצנת (400 מ"ל) רוטב עגבניות מוכן
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
-
02.
מניחים את החציל בתבנית, מחוררים אותו בעזרת מזלג ואופים 25-30 דקות, עד שהחציל שחום ורך. חוצים לאורכו, מרוקנים את בשר החציל לתוך מסננת ולוחצים קלות, לניקוז הנוזלים. מעבירים את בשר החציל לקערה, מוסיפים את יתר מרכיבי המלית ומערבבים. מורידים את חום התנור ל-190 מעלות.
טיימר מופעל
-
03.
יוצקים את רוטב העגבניות לתבנית ומורחים בכף. מניחים בקצה כל רצועת זוקיני או קישוא כפית גדושה מהמלית ומגלגלים לגליל קטן.
-
04.
מניחים את גלילי הזוקיני בתבנית עם הרוטב כשהחלק הפתוח כלפי מעלה ואופים 30-40 דקות עד שהחלק העליון מזהיב והזוקיני רך. מגישים חם.טיפ: אפשר להמיר את החציל ב-1/2 חבילה עלי תרד קצוצים דק או בפירה מבטטה אחת.
טיימר מופעל