גלילות זוקיני במילוי חצילים וגבינות – קל ומרשים | השף הלבן

גלילות זוקיני במילוי חצילים וגבינות

רק נראה מסובך: מתכון של רחלי קרוט למנה יפהפייה של גלילות זוקיני במילוי חצילים וגבינות. היא ללא ספק תשדרג את שולחן החג שלכם בשבועות הקרוב

מאת: רחלי קרוט
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: דן פרץ עיצוב: נורית קריב

המרכיבים ל 8:

  • 4-3 זוקיני או קישוא, רחבים, קלופים ופרוסים דק לאורכם בעזרת קולפן
למלית:
  • 1 חציל בלאדי גדול
  • 150 גרם גבינת איבריקו או קשקבל מסדרת COLLECTION, מגוררת
  • 1 גביע (225 גרם) גבינת נפוליאון בטעם טבעי 16% או 25%
  • 2/3 גביע (100 גרם) פטה עזים פיראוס 5% או 16%, מגוררת
  • ביצה
  • 1/3 כוס צנוברים קלויים
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/4 כפית אבקת שום
  • 1/2 צרור בזיליקום קצוץ דק (לא חובה)
  • 1 צנצנת (400 מ"ל) רוטב עגבניות מוכן
גודל תבנית: תבנית 30X20 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

  • 02.

    מניחים את החציל בתבנית, מחוררים אותו בעזרת מזלג ואופים 25-30 דקות, עד שהחציל שחום ורך. חוצים לאורכו, מרוקנים את בשר החציל לתוך מסננת ולוחצים קלות, לניקוז הנוזלים. מעבירים את בשר החציל לקערה, מוסיפים את יתר מרכיבי המלית ומערבבים. מורידים את חום התנור ל-190 מעלות.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 03.

    יוצקים את רוטב העגבניות לתבנית ומורחים בכף. מניחים בקצה כל רצועת זוקיני או קישוא כפית גדושה מהמלית ומגלגלים לגליל קטן. 

  • 04.

    מניחים את גלילי הזוקיני בתבנית עם הרוטב כשהחלק הפתוח כלפי מעלה ואופים 30-40 דקות עד שהחלק העליון מזהיב והזוקיני רך. מגישים חם.טיפ: אפשר להמיר את החציל ב-1/2 חבילה עלי תרד קצוצים דק או בפירה מבטטה אחת.

    טיימר מופעל
    00:40:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.