עוגת שכבות פבלובה עם קרם גבינה ורוטב פירות יער – Tort Bezowy
דור משה עם מתכון לעוגת המרנג הפולנית האהובה – שכבות של דיסקיות מרנג, קרם גבינה משגע ורוטב פירות יער מרענן שהופכים יחד לקינוח שכבות חלומי ומרשים!
המרכיבים ל6-8:
- חלבונים מ-6 ביצים בגודל L
- ¾ 1 כוסות (350 גרם) סוכר לבן
- 2 כפות (20 גרם) קורנפלור
- כפית תמצית וניל
- 2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה 38% "השף הלבן"
- 1 קופסה גבינת מסקרפונה (250 גרם) השף הלבן / גבינת שמנת נפוליאון בטעם טבעי
- ¼ כוס אבקת סוכר
- כפית תמצית וניל איכותית
- ½ 1 כוסות פירות יער (טריים / קפואים ומעט מופשרים)
- ¼ כוס (50 גרם) סוכר לבן
- 3 כפות מיץ לימון
- לקישוט (לא חובה): פירות יער טריים
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור לחום של 110º.
-
02.
להכנת המרנג, בקערת מיקסר נקייה מקציפים את החלבונים עד לקבלת קצף רך. מוסיפים בהדרגה את הסוכר ומקציפים במהירות גבוהה, עד לקבלת קצף יציב וחזק. מוסיפים את תמצית הוניל והקורנפלור ומקציפים במהירות נמוכה, רק עד להטמעתם בתערובת. מעבירים את המרנג לשקית זילוף גדולה עם צנתר רחב וחלק.
-
03.
משרטטים בעזרת עיפרון שלושה עיגולים בקוטר 20 ס"מ על 2 גיליונות נייר אפייה. הופכים את ניירות האפייה, מניחים בשתי תבניות ומזלפים את המרנג בתוך גבולות העיגולים לשלוש דיסקיות שוות בגודלן.
-
04.
אופים את המרנג במשך שעתיים וחצי, מכבים את התנור ומשאירים את הפבלובה בפנים למשך חצי שעה נוספת. פותחים את דלת התנור ומצננים לטמפ' החדר. מנתקים את המרנג מנייר האפיה רק לאחר צינון מלא של המרנג.
-
05.
להכנת הרוטב, טוחנים היטב בבלנדר את כל הרכיבים ומסננים.
-
06.
להכנת הקרם, מניחים בקערת מיקסר את כל הרכיבים ומקציפים למשך כ-2 דקות במהירות הנמוכה ביותר. מגבירים את מהירות המיקסר למהירות בינונית ומקציפים רק עד שנוצרת קצפת מעט יציבה, אך עדיין רכה.
טיימר מופעל
-
07.
להרכבה, מניחים על צלחת ההגשה את שכבת המרנג הראשונה. מורחים מעליה כ ⅓ מכמות הקרם ומזלפים כ-⅓ מכמות הרוטב. אם רוצים, בשלב הזה ניתן לפזר גם מעט פירות יער טריים. ממשיכים כך עם שאר השכבות. שומרים בקירור למשך שעה לפחות ומגישים.
הידעת?
מחפשים עוגה חגיגית שתעבוד מעולה גם בטו בשבט וגם בשבועות? תפסיקו לחפש כי מצאנו לכם את הפתרון המושלם - עוגת שכבות פבלובה עם קרם גבינה ורוטב פירות יער. דור משה מביא לנו מתכון הורס לעוגת המרנג הפולנית האהובה - שכבות של דיסקיות מרנג, קרם גבינה משגע ורוטב פירות יער מרענן שהופכים יחד לקינוח שכבות חלומי ומרשים! מדובר ביצירה קולינרית הרמונית שתשדרג כל שולחן קינוחים בכל אירוע.