המבורגר אפונה ותירס עם פרוסת גבינה צהובה מותכת | השף הלבן

המבורגר אפונה ותירס עם פרוסת גבינה צהובה מותכת

מחפשים מתכון להמבורגר צמחוני מלא בדברים טובים? אודי ברקן ואושר אידלמן עם המבורגרים מלאים בדברים טובים המוגשים עם גבינת גלבוע מותכת

מאת: אודי ברקן ואושר אידלמן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
המבורגר אפונה ותירס עם פרוסת גבינה צהובה מותכת
צילום: אודי דגן עיצוב: חמוטל יעקובוביץ'

המרכיבים ל4 מנות:

  • 2 כפות שמן זית
  • צרור קטן כוסברה
  • 1/2 כוס + 2 כפות (100 גרם) קמח חומוס (אפשר להשתמש בקמח רגיל) + מעט קמח לקימוח
  • 2 כפות שיבולת שועל אינסטנט
  • כפית כמון + כפית גרגירי כוסברה טחונים+ 1.5 כפיות מלח + כפית פלפל שחור גרוס
  • 4 כפות שומשום
  • לצלייה:
  • 3 כפות שמן זית
  • 4 פרוסות גבינת גלבוע 22% שומן תנובה או מהדרין תנובה
  • 4 לחמניות המבורגר חצויות
להגשה:
  • אבוקדו
  • מיונז (לא חובה)
  • חרדל (לא חובה)
  • 2 עגבניות פרוסות
  • עלי חסה
להמבורגרים:
  • כוס (200 גרם) גרגירי חומוס קפוא מופשרים
  • כוס (200 גרם) אפונה מוקפאת סנפרוסט מופשרת לפי ההוראות שעל האריזה
  • כוס (200 גרם) גרגירי תירס סנפרוסט מופשר לפי ההוראות

הוראות הכנה:

  • 01.

    מעבירים את כל המצרכים למעט השומשום למעבד מזון וטוחנים לקבלת מרקם גרגירי. מוסיפים את השומשום ומערבבים לאיחוד.

  • 02.

    מפזרים קמח על מגש, יוצרים 4 קציצות בעובי של כ-2 ס"מ ומניחים על המגש. מעבירים למקפיא לכ-15 דקות ולאחר מכן למקרר עד לצלייה.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 03.

    מחממים תנור ל180 מעלות על מצב טורבו.

  • 04.

    מחממים מחבת גדולה, מוסיפים שמן זית וצולים את ההמבורגרים כ-5 דקות. הופכים וצולים עוד 5 דקות.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 05.

    מעבירים את ההמבורגרים לתבנית תנור, מניחים על כל אחד פרוסת גבינה צהובה ומכניסים לתנור ל5 דקות.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 06.

    בינתיים צולים את הלחמניות במחבת שבה נצלו ההמבורגרים.

  • 07.

    מורחים על צד אחד של הלחמניות אבוקדו ובצד השני מעט מיונז וחרדל.

  • 08.

    מניחים את ההמבורגר עם הגבינה הצלוייה, פרוסות עגבנייה ועליה חסה ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(1)