גלידת קפה וצ'אנקים של שוקולד
דניאלה נויפלד עם מתכון לגלידה למבוגרים בטעמי קפה מודגשים וצ'אנקים טעימים של שוקולד. ממרח הסויה מוסיף לגלידה אווריריות ומעדן את הטעמים של קרם הקוקוס.
המרכיבים ל0.75 ליטר גלידה:
- 400 קרם קוקוס 17% שומן לפחות, מקורר למשך 24 שעות
- 1 גביע ממרח סויה 9% בטעם טבעי "תנובה"
- 6 תמרים מג'הול
- 2 כוסות אספרסו, מצונן
- 1 כף סירופ מייפל 100 גרם שוקולד מריר, קצוץ גס
הוראות הכנה:
-
01.
מקררים קרם קוקוס 17% שמומן לפחות למשך 24 שעות. הקירור גורם להיפרדות בין קרם הקוקוס הסמיך לנוזלים.
-
02.
פותחים בזהירות את קרם הקוקוס ובעזרת כף מוציאים רק את החלק העליון של קרם הקוקוס שהתמצק מעט. ניתן להשתמש בנוזלים שנשארו להעשרת תבשילים ושייקים.
-
03.
מקציפים את קרם הקוקוס במיקסר או מטרפה למשך דקה-שתיים ולא יותר.
-
04.
במעבד מזון מניחים את התמרים, ללא הגלעין כמובן, ומעבדים במשך מספר שניות עד להיווצרות של מעין ממרח תמרים. מעבירים לקערה קטנה, מוסיפים אספרסו וסירופ מייפל ומערבבים בזהירות עד לקבלת תערובת אחידה.
-
05.
לקרם הקוקוס המוקצף מוסיפים ממרח סויה בסגנון גבינה לבנה בטעם טבעי "תנובה" ואת תערובת התמרים והאספרסו, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הצ'אנקים של השוקולד ומערבבים.
-
06.
מעבירים לכלי מתאים ומכניסים להקפאה של 4 שעות לפחות. יש להוציא את הגלידה כעשר דקות לפני הגשה.