פאנג'ה
פאנג'ה היא מאכל יהודי מסורתי מסלוניקי עם סלק אפוי, בצל סגול, שברי שקדים וגבינת פטה. שף קלמן מיידלר ממסעדת קלמנ'ס חולק איתנו את המתכון הסודי והטעים
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: דרור עינב
עיצוב: נעה קנריק
המרכיבים ל4-8:
- 150 גרם גבינת פטה כבשים 5% "פיראוס"
- 4 סלקים עטופים בניר כסף לתנור שחומם על 180 מעלות בערך שעה וחצי
- 1 בצל סגול
- 4 גבעולי סלרי
- שמן זית
- מעט חומץ
- מלח
- פלפל שחור גרוס דק
- לקישוט: חופן אגוזי מלך
הוראות הכנה:
-
01.
עוטפים את הסלקים בנייר כסף ואופים בתנור שחומם על 180 מעלות למשך שעה וחצי.
-
02.
מוצאים את הסלקים ומקלפים אותם, חותכים לשמיניות ומניחים בקערה.
-
03.
חותכים את הבצל סגול וגבעולי הסלרי לרצועות דקות ומוסיפים לקערה.
-
04.
מתבלים בשמן זית, מעט חומץ, מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב.
-
05.
בוצעים את גבינת הפטה ומפזרים מעל תערובת הסלקים, מוסיפים אגוזי מלך, מערבבים בעדינות ומגישים.
הכנת? כאן מדרגים