סלט קיץ מרשים בקערה אפויה | השף הלבן

סלט קיץ בתוך קערת לחם

בסלט הזה אוכלים גם את הקערה! לא תאמינו כמה קל להכין את המנה המרשימה הזאת, קערת בצק פריך עם סלט קיץ מנצח.

מאת: אריאל בן חמו
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
סלט קיץ בקערת לחם
צילום: אריאל בן חמו עיצוב: אריאל בן חמו

המרכיבים ל 2:

  • לקערה:
  • 1/2 חבילה (450 גרם) בצק פריך מעדנות מופשרת לפי ההוראות שעל גבי האריזה.
  • חמאה "תנובה" לשימון הקערה
לסלט:
  • 1/2 ראש חסה קצוצה
  • חופן עלי בייבי
  • 1/2 תפוח/ אגס חתוך לריבועים
  • חופן ענבים ירוקים
  • 1/4 כוס פטל מיובש/ חמוציות
  • 70 גרם גבינת גליל-רוקפור "קולקשן"
לרוטב:
  • 1 מיץ מלימון קטן
  • 1 כפית דבש
גודל תבנית: קערה בקוטר 18 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

        מחממים תנור ל – 180 מעלות בתוכנית טורבו.

  • 02.

        מפשירים את הבצק בהתאם להוראות על האריזה.

  • 03.

        פותחים בעדינות את הבצק על משטח עבודה.

  • 04.

        הופכים את הקערה ומשמנים אותה מבחוץ.

  • 05.

        מניחים על הקערה את הבצק וחותכים בעזרת סכין חדה את הדפנות.

  • 06.

        מהדקים את הבצק לקערה, מתאימים לצורתה ומעבירים למקפיא לחצי שעה התייצבות.

  • 07.

        אופים את הקערה הישר מהמקפיא כ- 20 דקות או עד שהבצק מזהיב מכל הצדדים.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 08.

        מצננים לחלוטין ומנתקים את הבצק בעדינות מהקערה.

  • 09.

        מערבבים את כל מרכיבים הסלט ומניחים בקערת הלחם.

  • 10.

        מאחדים את הלימון והדבש לרוטב ומתבלים רק כשמגישים כדי לא להרטיב את הקערה.

  • 11.

        את הקצוות המיותרים שנשאר מהבצק אפשר לחתוך ולאפות לקרקרים שישדרגו את הסלט.

הכנת? כאן מדרגים
(3)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.