עוגת סולת בחושה עם דובדבנים
עוגה ביתית נפלאה, רכה ועסיסית בצבעי לבן-אדום. ההכנה קלילה: מערבבים במזלג – עם קצת השקעה בגלעון הדובדבנים (ההשקעה משתלמת!). קיימת גם אופציה ללא לקטוז
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל12:
- 2 כוסות דובדבנים טריים או קפואים "סנפרוסט"
- 3 כפות סוכר
- 3 ביצים
- 1/2 כוס שמן
- 1/2 כוס משקה שקדים או סויה "תנובה ALTERNATIVE" או חלב "תנובה"
- 2/3 כוס סוכר
- 2 כפיות גרידת קליפת לימון
- 1 כפית תמצית וניל
- 3/4 כוס סולת
- 1 שקית אבקת אפיה
- קורט מלח
- 3/4 כוס קמח
גודל תבנית: תבנית בקוטר 26-24 ס"מ
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית. מערבבים דובדבנים ו-2 כפות סוכר.
-
02.
טורפים בקערה ביצים. מוסיפים שמן, משקה שקדים/סויה, סוכר, גרידת לימון ווניל וטורפים. מוסיפים סולת, אבקת אפיה ומלח וטורפים. מוסיפים קמח ומערבבים עד קבלת עיסה אחידה ולא יותר (נמנעים מערבוב יתר).
-
03.
מפזרים 1/4 מכמות הדובדבנים בתבנית, עליהם יוצקים כ 1/3 עיסה. על העיסה מפזרים עוד 1/4 מהדובדבנים, עליהם 1/3 עיסה ושוב 1/4 דובדנים, 1/3 עיסה ומסימים ב 1/4 דובדבנים.
-
04.
אופים כ-35-40 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. בוזקים אבקת סוכר ומגישים.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים