פאנפטי – עוגת יומולדת לבנה עם קרם וניל וסוכריות
מכירים את הפאנפטי? עוגת היומולדת הכי שמחה והכי קלה להכנה שתגנוב את ההצגה
המרכיבים ל12:
- 3/4 כוס שמן
- 3 ביצים
- 1/3 1 כוס סוכר
- 3/4 כוס חלב "תנובה"
- 1/4 2 כוסות קמח תופח
- 1/3 כוס סוכריות יומולדת צבעוניות
- 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת להקצפה 32% "השף הלבן" מוקצפת לפי ההוראות שעל האריזה
- 1/4 כוס סוכריות יומולדת צבעוניות
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים 2 תבניות 20-22 ס"מ. להכנת העוגה: טורפים בקערה שמן, ביצים, סוכר וחלב. מערבבים קמח עם הסוכריות בקערה נפרדת, מוסיפים לבלילת הביצים וטורפים לעיסה אחידה. מחלקים את העיסה בין 2 התבניות, מנערים מעט את התבנית ליישור פני העיסה ואופים כ 30 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. מצננים לחלוטין.
טיימר מופעל
-
02.
אם נוצרה "גבעה" על פני העוגות מיישרים אותן בעזרת סכין. מפזרים סוכריות ל צלחת. מורחים את דפנות העוגות בשכבה דקה של קרם ומגלגלים בצלחת הסוכריות כך שידבקו לדפנות. מניחים עוגה אחת על צלחת הגשה, מורחים בקרם בנדיבות, מניחים עוגה שניה ומורחים אותה בקרם. בוזקים סוכריות ומאחסנים במקרר לשעתיים לפני ההגשה.
הידעת?
הקטע עם עוגות הוא שלא משנה כמה מתכונים נכיר ונכין באופן תדיר, אף פעם לא יהיו לנו מספיק מתכונים לעוגות. תמיד אפשר לצרף מתכון חדש ומפתיע לרפרטואר הקולינרי שלנו ולהפתיע את בני המשפחה עם עוגה חדשה ומקורית. אם גם אתם מחפשים כל הזמן מתכונים חדשים לעוגות מפנקות, יש לכם מזל. מכירים את הפאנפטי? עוגת היומולדת הכי שמחה והכי קלה להכנה שתגנוב את ההצגה. אז ביום הולדת הבא של בן משפחה או חבר קרוב, תנסו את המתכון הבא, אתם לא תתחרטו.