עוגת גבינה ופופקורן מקורמל – מדהים כמה שהיא טעימה | השף הלבן

עוגת גבינה ופופקורן מקורמל

עוגה שהיא הברקה! ככה תכינו בקלות עוגת גבינה מסורתית מקושטת בפופקורן מקורמל. זאת העוגה שתגנוב את ההצגה בחג

מאת: רותם ליברזון
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת גבינה מקושטת בפופקורן מקורמל
צילום: דן פרץ עיצוב: נורית קריב

המרכיבים ל12 חתיכות:

לעוגה:
  • 2 גביעים (500 גרם) גבינה לבנה תנובה 9%
  • 2 גביעים (450 גרם) גבינת נפוליאון בטעם טבעי 16%
  • 1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה תנובה 9%
  • 6 ביצים בגודל L מופרדות
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר לבן
  • 1/2 חבילה (40 גרם) אינסטנט פודינג בטעם וניל
  • 1 כף גדושה קליפת לימון מגוררת
  • 4 כפות גדושות קורנפלור
  • 2 כפות קמח
לציפוי:
  • 3 גביעים (675 גרם) גבינת נפוליאון בטעם טבעי 16%
  • 1 חבילה (100 גרם) אבקת סוכר
אפשרות נוספת לציפוי (לבחירה):
  • 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת להקצפה "השף הלבן" קרים מאד
  • 3 כפות אבקת סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
לפופקורן:
  • 2 כפות שמן
  • 1 כוס גרעיני תירס
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 40 גרם חמאת תנובה
  • 1/2 כפית מלח
גודל תבנית: תבנית קפיצית בקוטר 24-22 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    העוגה: מניחים את הגבינות והשמנת במסננת לרבע שעה לפחות, כדי שיגירו נוזלים.מחממים את התנור ל-200 מעלות. מניחים בתחתית התנור קערה חסינת חום מלאה במים רותחים.משמנים היטב את התבנית בחמאה. מרפדים את הדפנות בנייר אפייה, כך שיהיה גבוה משפת התבנית ויוכל לתמוך בעוגה כשתתפח. שמים בקערת המיקסר את החלבונים ומקציפים כ-2 דקות במהירות בינונית. מוסיפים בהדרגה את הסוכר ומקציפים כמה דקות נוספות לקצף יציב.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 02.

    מוסיפים לתערובת הגבינות את החלמונים, הפודינג, קליפת הלימון, הקורנפלור והקמח ומערבבים באמצעות מטרפה לבלילה אחידה.

  • 03.

    מוסיפים לבלילה את קצף החלבונים ומערבבים בתנועות קיפול. מעבירים לתבנית, מיישרים ואופים 15 דקות בשליש התחתון של התנור. מנמיכים את הטמפרטורה ל-150 מעלות ואופים כשעה נוספת, עד שהעוגה יציבה. מצננים לטמפרטורת החדר.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 04.

    מכסים את העוגה בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשלוש שעות לפחות, לצינון מוחלט.

  • 05.

    הציפוי: מערבבים היטב את הגבינה והסוכר. יוצקים על העוגה, מיישרים ומכניסים למקרר. לחילופין, במקום הגבינה והסוכר, ניתן להשתמש בשני מכלי שמנת להקצפה בתוספת תמצית וניל שהוקצפו במיקסר לפי ההוראות שעל האריזות.

  • 06.

    הפופקורן: מחממים את השמן בסיר גדול על להבה בינונית. מוסיפים את גרעיני התירס ומנערים, כדי שיהיו עטופים היטב בשמן. מכסים ומטגנים עד שמפסיקים לשמוע את גרעיני התירס מתפוצצים. מעבירים את הפופקורן לקערה. מפזרים את הסוכר בסיר בינוני בשכבה אחידה. מחממים על להבה בינונית, בלי לערבב או להניע את הסיר, עד שהסוכר נמס והופך לקרמל בצבע ענברי. מוסיפים את החמאה ומערבבים היטב (זהירות - הקרמל רותח!) יוצקים מיד על הפופקורן ומערבבים עד שרובו מצופה. מוסיפים את המלח ומערבבים שוב.

  • 07.

    הגשה: ממש לפני ההגשה עורמים את הפופקורן על העוגה.

הכנת? כאן מדרגים
(4)