פסטה עם ארטישוק, שום, קליפת לימון ובולגרית
מנת פסטה קלילה שמכינים בדקות. מומלץ להגיש עם יין לבן צונן.
חלבי
סוג מתכון
עד 10 דק
זמן הכנה
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל4-6:
- 1/4 כוס שמן זית
- 6 שיני שום פרוסות
- 1 שקית (400 גרם) תחתיות ארטישוק "סנפרוסט" מופשר או מופשר חלקית, חתוך לרבעים
- 1 כף קליפת לימון מגוררת
- 2 כפות מיץ לימון
- 500 גרם פסטה מוכנה לפי הוראות היצרן
- מלח, פלפל
- 1/4 כפית אגוז מוסקט
- 200 גרם גבינה בולגרית מעודנת 16% "פיראוס", חתוכה לקוביות או מפוררת
- 1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים שמן זית ושום. כשהשמן חם מוסיפים את הארטישוק ומטגנים 7-8 דקות עד שהוא מזהיב חלקית. מוסיפים גרידת לימון ומיץ, פסטה מלח, פלפל ואגוז מוסקט ומטגנים דקה שתיים תוך כדי ערבוב מידי פעם.
טיימר מופעל
-
02.
מוסיפים פטה ומטפרוזיליה, מערבבים ומגישים.
הכנת? כאן מדרגים