סלט פלפלים קלויים ב"יוגורט" טבעוני
סלט שהוא גם מטבל שכיף לנגב עם הלחם
פרווה
סוג מתכון
עד 10 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

צילום: נעמה רן
המרכיבים ל 4:
- 3 כפות שמן זית
- מלח, פלפל
- 1 גביע (125 גרם) מעדן סויה BIO בטעם טבעי "תנובה"
- להגשה: שמן זית, חלה או לחם טרי לניגוב
- 2 פלפלים אדומים גדולים
- 3-4 כפות זיתים קצוצים דק
- 1/3 פלפל צ'ילי או פלפל חריף קצוץ דק-דק (לא הכרחי)
- 3 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
- 2 שיני שום קצוצות דק
- 1 כף מיץ לימון
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל 220 מעלות. מניחים את הפלפלים האדומים בתבנית מרופדת נייר אפיה ואופים כ 25 דקות עד שיש כתמים שחורים על הפלפל. מכבים את התנור משאירים בו את הפלפלים 15 דקות נוספות. מוציאים, קולפים וקוצצים דק.
טיימר מופעל
-
02.
שמים את הפלפלים הקצוצים וכל יתר המרכיבים למעט המעדן בקערה ומערבבים.
-
03.
להגשה מורחים את המעדן בצלחת הגשה ומניחים עליו את סלט הפלפלים. מגישים עם חלה או לחם טרי לניגוב.
הכנת? כאן מדרגים