פתיתי מצה בפרמזן
את הפתיתים הטעימים האלה אפשר להגיש כמנה עיקרית בארוחה קלה או כתוספת.
חלבי
סוג מתכון
עד 10 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

צילום: יהודה סלומון
עיצוב: יהודה סלומון
המרכיבים ל 2-3:
- ½ כוס חלב "תנובה"
- 2 ביצים גדולות
- 1 שן שום קטנה כתושה
- 2 מצות
- מלח ופלפל
- 10 גרם חמאת "תנובה"
- 1 כף שמן זית
- 3 כפות פתיתי פרמזן "השף הלבן"
הוראות הכנה:
-
01.
טורפים יחד בקערה חלב, ביצים ושום. שוברים את המצות לפיסות קטנות ומוסיפים לקערה. מתבלים במלח ובפלפל. מכסים ומשהים במקרר במשך שעה לפחות.
-
02.
ממיסים במחבת גדולה חמאה ושמן מעל להבה בינונית־גבוהה. מוסיפים את תערובת המצות, ומטגנים תוך ערבוב בכף עץ במשך כ־5 דקות, עד שהנוזלים נספגים והתערובת נפרדת לפתיתים רכים.
טיימר מופעל
-
03.
מסירים מהאש ומעבירים לכלי הגשה. זורים את הפרמזן על פתיתי המצה החמים ומגישים מיד.
הכנת? כאן מדרגים