מתכון תבשיל שייטל בשלוש פיטריות | השף הלבן

תבשיל שייטל בשלוש פטריות

תבשיל קדירה, מחמם ומנחם. נתחי בשר שייטל בבישול ארוך עם מגוון סוגי פטריות

מאת: שף אבי שטייניץ
בשרי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
תבשיל שייטל בשלוש פיטריות

המרכיבים ל 4 מנות:

  • ​800 גרם קוביות שייטל "אדום אדום" (2x2 ס"מ)
  • 4 כפות שמן קנולה
  • 2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות קטנות
  • 2 ענפי טימין טרי
  • 1 כוס סלרי אמריקאי חתוך באורך 1.5 ס"מ
  • מלח ופלפל שחור טחון לפי טעם
  • כוס מים או נוזל עוף
  • להכנת הפטריות:
  • ½1 סלסלות פטריות שמפניון חצויות
  • 1 סלסלת פטריות ירדן חצויות
  • 1 סלסלת פטריות פורטבלו (חורש) פרוסות גס
  • 3 כפות שמן קנולה
  • מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 1/2 כוס בצל ירוק חתוך

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים שמן בסיר כבד, מכניסים את קוביות הבשר ומטגנים עד להשחמה.

  • 02.

    מוסיפים את הבצל ומטגנים תוך כדי ערבוב עד להזהבה. מתבלים, מוסיפים את הסלרי והנוזלים ומביאים לרתיחה.מבשלים בסיר מכוסה על להבה נמוכה כשעה, תוך שמירה על בעבוע בינוני קל.

  • 03.

    מטגנים במחבת גדולה חמה מאד, את הפטריות (כל סוג בנפרד ולהשתדל בכמות קטנה בכל פעם) עד להשחמה, מתבלים ומוסיפים לתבשיל. ממשיכים לבשל כ- 10 דקות נוספות.

    טיימר מופעל

    00:10:00
  • 04.

    מוסיפים את הבצל הירוק ומתקנים תיבול.

הכנת? כאן מדרגים
(42)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.