תבשיל שייטל בשלוש פטריות
תבשיל קדירה, מחמם ומנחם. נתחי בשר שייטל בבישול ארוך עם מגוון סוגי פטריות
בשרי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות

המרכיבים ל 4 מנות:
- 800 גרם קוביות שייטל "אדום אדום" (2x2 ס"מ)
- 4 כפות שמן קנולה
- 2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות קטנות
- 2 ענפי טימין טרי
- 1 כוס סלרי אמריקאי חתוך באורך 1.5 ס"מ
- מלח ופלפל שחור טחון לפי טעם
- כוס מים או נוזל עוף
- להכנת הפטריות:
- ½1 סלסלות פטריות שמפניון חצויות
- 1 סלסלת פטריות ירדן חצויות
- 1 סלסלת פטריות פורטבלו (חורש) פרוסות גס
- 3 כפות שמן קנולה
- מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
- 3 שיני שום קצוצות
- 1/2 כוס בצל ירוק חתוך
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים שמן בסיר כבד, מכניסים את קוביות הבשר ומטגנים עד להשחמה.
-
02.
מוסיפים את הבצל ומטגנים תוך כדי ערבוב עד להזהבה. מתבלים, מוסיפים את הסלרי והנוזלים ומביאים לרתיחה.מבשלים בסיר מכוסה על להבה נמוכה כשעה, תוך שמירה על בעבוע בינוני קל.
-
03.
מטגנים במחבת גדולה חמה מאד, את הפטריות (כל סוג בנפרד ולהשתדל בכמות קטנה בכל פעם) עד להשחמה, מתבלים ומוסיפים לתבשיל. ממשיכים לבשל כ- 10 דקות נוספות.
טיימר מופעל
-
04.
מוסיפים את הבצל הירוק ומתקנים תיבול.
הכנת? כאן מדרגים