ממתק מצה, עם אגוזים בטופי-קרמל ושוקולד | השף הלבן

ממתק מצה עם אגוזים בטופי-קרמל ושוקולד

ממתק ביתי שימתיק לכם את החג. אפשר לארוז יפה ולהביא מתנה

מאת: נעמה רן
פרווה סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
ממתק מצה עם אגוזים בטופי-קרמל ושוקולד
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל 8:

3 מצות
1/2 כוס אגוזים קצוצים גס מכל סוג
  • 100 גרם שוקולד מריר מומס
לטופי קרמל:
  • 1 כוס סוכר
  • קורט מלח
1/3 כוס קרם קוקוס או שמנת מתוקה 38% "השף הלבן" (למתכון חלבי), חמימה
  • לציפוי: שבבי קוקוס, סוכריות צבעוניות, חמוציות, פיסטוק קצוץ, שוקולד לבן קצוץ, פולי קפה מרוסקים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מניחים את המצות על משטח עבודה. שמים בסיר סוכר ומלח ומחממים על להבה קטנה 6-7 דקות עד שמתקבל קרמל. מסירים מהאש ומוסיפים (בזהירות. להרחיק ילדים) את השמנת תוך כדי טריפה. מחזירים לאש וטורפים עד שמתקבל קרם אחיד.

    טיימר מופעל

    00:07:00
  • 02.

    יוצקים את הקרמל החם על המצות ומורחים שכבה אחידה. בזריזות, לפני שיתקשה מפזרים אגוזים ומהדקים לקרמל. מצננים.

  • 03.

    מזלפים שוקולד מומס, מצננים ושוברים לחתיכות. שומרים בקופסא אטומה במקרר.

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.