שטרודל תפוחים אגוזים מבצק שמרים | השף הלבן

שטרודל תפוחים ואגוזים מבצק שמרים

מתכון מיוחד לט"ו בשבט לשטרודל תפוחים ואגוזים נפלא ומהיר הכנה

מאת: רויטל כהני
פרווה סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
שטרודל תפוחים ואגוזים מבצק שמרים
צילום: רויטל כהני

המרכיבים ל 2 עוגות באורך 30 ס"מ:

  • 1 חבילה (900 גרם) בצק שמרים עלים מרודד למאפים מתוקים "מעדנות", מופשר לפי ההוראות על האריזה
לתפוחים מקורמלים:
  • 3-4 תפוחי עץ
  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
  • מיץ מ-1/2 לימון
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית קינמון
  • 200 גרם אגוזים שבורים מכל הסוגים, ופירות יבשים איזה שאוהבים
לזיגוג:
  • 1 ביצה טרופה
לקישוט:
  • אבקת סוכר

הוראות הכנה:

  • 01.

    תפוחים מקורמלים:

  • 02.

    קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות בינוניות.

  • 03.

    מחממים מחבת על להבה גבוהה ומעבירים פנימה את התפוחים לצלייה של כמה דקות עד שהם מתחילים להתרכך מעט.

  • 04.

    מוסיפים סוכר, לימון, וניל וקינמון וממשיכים לבשל עד שהסוכר נמס והתפוחים מתרככים.

  • 05.

    מוסיפים אגוזים ומערבבים היטב. מצננים.הכנת העוגות:

  • 06.

    על משטח יוצרים מהבצק שני מלבנים בעובי של כ-1/2 ס"מ.

  • 07.

    יוצקים מחצית מכמות מלית התפוחים והאגוזים בשליש המרכזי של המלבן.

  • 08.

    חותכים את 2 השלישים בצדדים לרצועות וקולעים לצורת צמה בשתי וערב.

  • 09.

    מניחים את העוגה על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.

  • 10.

    חוזרים אל הפעולה עם החלק השני של הבצק ויתרת המלית.

  • 11.

    מתפיחים את העוגות במקום חמים עד שהן כמעט מכפילות את נפחן.

  • 12.

    מחממים תנור ל-170 מעלות.

  • 13.

    מברישים את העוגות התפוחות בביצה טרופה בעדינות.

  • 14.

    אופים במשך 30-35 דקות או עד שהעוגות תפוחות וזהובות.לפני ההגשה מפזרים אבקת סוכר בנדיבות.

    טיימר מופעל
    00:35:00
הכנת? כאן מדרגים
(12)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.