שטרודל תפוחים אגוזים מבצק שמרים | השף הלבן

שטרודל תפוחים ואגוזים מבצק שמרים

מתכון מיוחד לט"ו בשבט לשטרודל תפוחים ואגוזים נפלא ומהיר הכנה

מאת: רויטל כהני
פרווה סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
שטרודל תפוחים ואגוזים מבצק שמרים
צילום: רויטל כהני

המרכיבים ל2 עוגות באורך 30 ס"מ:

  • 1 חבילה (900 גרם) בצק שמרים עלים מרודד למאפים מתוקים "מעדנות", מופשר לפי ההוראות על האריזה
לתפוחים מקורמלים:
  • 3-4 תפוחי עץ
  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
  • מיץ מ-1/2 לימון
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית קינמון
  • 200 גרם אגוזים שבורים מכל הסוגים, ופירות יבשים איזה שאוהבים
לזיגוג:
  • 1 ביצה טרופה
לקישוט:
  • אבקת סוכר

הוראות הכנה:

  • 01.

    תפוחים מקורמלים:

  • 02.

    קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות בינוניות.

  • 03.

    מחממים מחבת על להבה גבוהה ומעבירים פנימה את התפוחים לצלייה של כמה דקות עד שהם מתחילים להתרכך מעט.

  • 04.

    מוסיפים סוכר, לימון, וניל וקינמון וממשיכים לבשל עד שהסוכר נמס והתפוחים מתרככים.

  • 05.

    מוסיפים אגוזים ומערבבים היטב. מצננים.הכנת העוגות:

  • 06.

    על משטח יוצרים מהבצק שני מלבנים בעובי של כ-1/2 ס"מ.

  • 07.

    יוצקים מחצית מכמות מלית התפוחים והאגוזים בשליש המרכזי של המלבן.

  • 08.

    חותכים את 2 השלישים בצדדים לרצועות וקולעים לצורת צמה בשתי וערב.

  • 09.

    מניחים את העוגה על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.

  • 10.

    חוזרים אל הפעולה עם החלק השני של הבצק ויתרת המלית.

  • 11.

    מתפיחים את העוגות במקום חמים עד שהן כמעט מכפילות את נפחן.

  • 12.

    מחממים תנור ל-170 מעלות.

  • 13.

    מברישים את העוגות התפוחות בביצה טרופה בעדינות.

  • 14.

    אופים במשך 30-35 דקות או עד שהעוגות תפוחות וזהובות.לפני ההגשה מפזרים אבקת סוכר בנדיבות.

    טיימר מופעל
    00:35:00
הכנת? כאן מדרגים
(11)