שטרודל תפוחים ואגוזים מבצק שמרים
מתכון מיוחד לט"ו בשבט לשטרודל תפוחים ואגוזים נפלא ומהיר הכנה
המרכיבים ל2 עוגות באורך 30 ס"מ:
- 1 חבילה (900 גרם) בצק שמרים עלים מרודד למאפים מתוקים "מעדנות", מופשר לפי ההוראות על האריזה
- 3-4 תפוחי עץ
- 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
- מיץ מ-1/2 לימון
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כפית קינמון
- 200 גרם אגוזים שבורים מכל הסוגים, ופירות יבשים איזה שאוהבים
- 1 ביצה טרופה
- אבקת סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
תפוחים מקורמלים:
-
02.
קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות בינוניות.
-
03.
מחממים מחבת על להבה גבוהה ומעבירים פנימה את התפוחים לצלייה של כמה דקות עד שהם מתחילים להתרכך מעט.
-
04.
מוסיפים סוכר, לימון, וניל וקינמון וממשיכים לבשל עד שהסוכר נמס והתפוחים מתרככים.
-
05.
מוסיפים אגוזים ומערבבים היטב. מצננים.הכנת העוגות:
-
06.
על משטח יוצרים מהבצק שני מלבנים בעובי של כ-1/2 ס"מ.
-
07.
יוצקים מחצית מכמות מלית התפוחים והאגוזים בשליש המרכזי של המלבן.
-
08.
חותכים את 2 השלישים בצדדים לרצועות וקולעים לצורת צמה בשתי וערב.
-
09.
מניחים את העוגה על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
-
10.
חוזרים אל הפעולה עם החלק השני של הבצק ויתרת המלית.
-
11.
מתפיחים את העוגות במקום חמים עד שהן כמעט מכפילות את נפחן.
-
12.
מחממים תנור ל-170 מעלות.
-
13.
מברישים את העוגות התפוחות בביצה טרופה בעדינות.
-
14.
אופים במשך 30-35 דקות או עד שהעוגות תפוחות וזהובות.לפני ההגשה מפזרים אבקת סוכר בנדיבות.
טיימר מופעל