חטיף מלוח בסגנון יווני: עוגיות מלוחות עם שום ואורגנו
עוגיות פריכות נפלאות שקשה להפסיק לנשנש עם תיבול בסגנון יווני של אורגנו ושום
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל35-40:
- 100 גרם חמאה תנובה בטמפרטורת החדר
- 2 כפות שמן זית
- 1 חלמון
- 2 כפות יוגורט עיזים תנובה
- 100 גרם גבינה צפתית "פיראוס"
- 1 כף אורגנו יבש
- 2 שיני שום כתושות או 1 כפית אבקת שום
- 1/2 כפית מלח
- 2 כוסות קמח
- לציפוי: פרג
הוראות הכנה:
-
01.
שמים במעבד מזון את כל המרכיבים למעט קמח ומעבדים לקרם חלק. מוסיפים קמח ומעבדים עד שמתקבל בצק אחיד ולא יותר (כמה שפחות לעבד).
-
02.
מחלקים את הבצק לשניים, יוצרים גליל מכל חלק, עוטפים בנילון נצמד ומאחסנים במקפיא לחצי שעה.
-
03.
מחממים תנור ל 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה. מפזרים את הפרג במגש או צלחת שטוחה.
-
04.
מוציאים את הגלילים מהמקפיא, מגלגלים בפרג ופורסים בעזרת סכין חדה את הגלילים לפרוסות בעובי 3/4 ס"מ. מניחים בתבנית ואם יש זמן מקפיאים שוב לחצי שעה. אופים כ 12-15 דקות עד שהעוגיות מזהיבות. מצננים ומגישים או מאחסנים בכלי אטום.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים