מרק דלעת ועדשים כתומות טבעוני בסגנון הודי | השף הלבן

מרק דלעת ועדשים כתומות בסגנון הודי טבעוני

הוא אמנם כתום אבל רחוק מלהיות מרק-גרבר בזכות תיבול הודי ספייסי וטופו פיקנטי

מאת: נעמה רן
פרווה סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מרק דלעת ועדשים כתומות בסגנון הודי טבעוני
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל 8:

  • 3 כפות שמן
  • 1 טופו ALTERNATIVE בטעם פיקנטי, חתוך לקוביות בגודל 1 ס"מר
  • 2 בצלים קצוצים
  • 400 גרם דלעת קלופה חתוכה לקוביות
  • 2 גזרים קלופים חתוכים גס
  • 1 בטטה קטנה קלופה חתוכה גס
  • 1 קולורבי קלוף חתוך גס (לא הכרחי)
  • 1/3 כוס עדשים כתומות שטופות
  • 1 כף גינג'ר טרי קצוץ
  • 5 שיני שום קצוצות
  • 1/2 כפית זרעי כמון טחונים
  • 1 כפית זרעי כוסברה טחונים
  • 1 כפית מחוקה כורכום
  • 1 כפית קארי
  • קורט אבקת צ'ילי
  • מלח
  • להגשה: חופן כוסברה קצוצה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים שמן ומטגנים את קוביות הטופו עד השחמה. מוציאים לצלחת.

  • 02.

    מוסיפים את הבצלים לסיר ומטגנים  5 דקות עד שקיפות. מוסיפים גזר ומטגנים עוד 2-3 דקות מוסיפים את יתר הירקות, העדשים והתבלינים ומאדים עוד 5 דקות תוך כדי ערבוב מידי פעם.

    טיימר מופעל

    00:05:00
  • 03.

    מוסיפים מים עד כיסוי+ 5 ס"מ ומביאים לרתיחה. מבשלים כ 45 דקות עד שהירקות רכים.  טוחנים את תכולת הסיר לקרם לא חלק ומוסיפים מים אם צריך עד הסמיכות הרצויה. טועמים ומתקנים תיבול.

    טיימר מופעל

    00:45:00
  • 04.

    מגישים מרק חם ובתוכו חופן קוביות טופו וכוסברה קצוצה.

הכנת? כאן מדרגים
(4)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.