מתכון עוגת שכבות עם קרם תות ומסקרפונה | השף הלבן

עוגת שכבות עם קרם תות ומסקרפונה

כמה יפה, ככה קלה להכנה! בואו ללמוד להכין עוגת שכבות מפנקת שתכבוש את כולם

מאת: חן שוקרון
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת שכבות עם קרם תות ומסקרפונה
צילום: חן שוקרון

המרכיבים ל6:

  • 1 חבילה עלי בלינצ׳ס (כ – 20 עלים), מופשרים לפי ההוראות שעל האריזה.
למלית:
  • 300 גרם תות שדה מוקפא סנפרוסט
  • רבע כוס (50 גרם) סוכר
  • 2 כפיות (6 גרם) קורנפלור
  • 2 מיכלים (500 גרם) גבינת מסקרפונה קולקשן
  • 2 מיכלים (500 מ״ל) שמנת מתוקה 38% השף הלבן
  • 3/4 כוס (90 גרם) אבקת סוכר
  • 3 כפות (300 גרם) אבקת אינסטנט פודינג וניל
לעיטור והגשה:
  • תותים טריים/פטל טרי – ניתן להשתמש בתות שדה מוקפא של סנפרוסט
גודל תבנית: עוגה בקוטר 20 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מכינים את הבלינצ׳ס לפי הוראות היצרן (טיגון קצר משני הצדדים על גבי מחבת חמה, אין צורך בשמן)

  • 02.

    מכינים את המלית –

  • 03.

    בסיר בינוני ועל גבי להבה בינונית שמים את התותים הקפואים, מוסיפים סוכר וקורנפלור ומערבבים היטב. תוך כדי ערבוב מביאים לרתיחה ומבשלים עוד כמה דקות נוספות עד שהתותים נעשים רכים והנוזלים מצטמצמים. טוחנים את התערובת ומעבירים דרך מסננת דקה על מנת להיפטר מהגרעינים. מצננים לחלוטין.

  • 04.

    בקערה גדולה שמים את גבינת המסקרפונה. מרככים היטב בעזרת מרית סיליקון. מוסיפים את רוטב התותים וטורפים היטב עם מטרפה ידנית לתערובת חלקה. בקערת המיקסר מקציפים את השמנת המתוקה ואבקת סוכר. מקפלים את הקצפת לתערובת הגבינה והתותים, בכל פעם שליש. מוסיפים את אבקת אינסטנט פודינג ועם מטרפה ידנית טורפים היטב. (אם רוצים צבע ורוד בוהק במיוחד ניתן להוסיף טיפה או שתיים של צבע מאכל ג׳ל ורוד אבל זה ממש לא חובה).

  • 05.

    מרכיבים –

  • 06.

    שמים מעט מהקרם במרכז צלחת הגשה. מניחים מעל קרפ אחד (רק כדי לוודא שהעוגה נצמדת לצלחת ולא מחליקה ממנה). שמים מעל כמות של רבע כוס (מומלץ להעזר בכוס מדידה) מהקרם. בעזרת מרית מדורגת מורחים את הקרם לשכבה דקה ואחידה. מומלץ להתקרב עד כחצי ס״מ מהשוליים. ממשיכים באותו האופן עם שאר הקרפים והמלית. את הקרפ האחרון לא מצפים בקרם. עוטפים בניילון נצמד ושומרים בקירור לילה שלם.

  • 07.

    לפניי ההגשה מעטרים בתותים ופטל טרי.

  • 08.

    **הערה: בחרתי לטגן את עלי הבלינצ׳ס ללא שמן, כתוצאה הבלינצ׳ס מתקבלים מעט קשים. אל תתרגשו, עם המלית והשהייה בקירור הם יתרככו ויגיעו למרקם מושלם, הקפידו רק למרוח את המלית כמעט עד לקצה של כל עלה.**

הכנת? כאן מדרגים
(0)