קאפקייקס שוקולד ועדשים צבעוניות | השף הלבן

קאפקייקס שוקולד ועדשים צבעוניות

הילדים ישמחו לעזור בהכנת הקאפקייקס הממולאות האלה וישמחו עוד יותר לזלול אותן בתום האפייה.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קאפקייקס שוקולד ועדשים צבעוניות
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל 10 יחידות:

  • 50 גרם חמאת "תנובה" בטמפרטורת החדר
  • ½ כוס (100 גרם) סוכר
  • ½ כפית תמצית וניל
  • ¼ כוס ממרח קקאו־אגוזים (נוטלה או מותג אחר) + 3 כפות למילוי העוגות
  • 1 ביצה גדולה
  • 1 כוס (125 גרם) קמח
  • 1 כף אבקת קקאו
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • ¼ כפית מלח
  • 3 כפות חלב
  • כ־100 סוכריות עדשים צבעוניות קטנות ממולאות שוקולד
גודל תבנית: תבנית שקעים + 10 עטרות נייר מס'

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערת ערבוב טורפים יחד במטרף חמאה, סוכר ותמצית וניל. מוסיפים ¼ כוס ממרח קקאו־אגוזים וביצה וממשיכים לטרוף לתערובת חלקה. מנפים פנימה קמח, אבקת קקאו, אבקת אפייה ומלח, מוסיפים חלב וטורפים רק עד שהתערובת אחידה.

  • 02.

    מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות בחום עליון־תחתון; 160 מעלות בתוכנית טורבו). מרפדים תבנית שקעים ב־10 עטרות נייר מס'

  • 03.

    מחלקים כף מתערובת העוגה לכל עטרת נייר. מורחים את תערובת העוגה על תחתית עטרת הנייר בעזרת כפית. מניחים כ־¾ כפית של ממרח קקאו־אגוזים במרכז כל עטרת נייר. מחלקים את תערובת העוגה הנותרת בין עטרות הנייר (קצת יותר מכף לכל עוגה) ומיישרים את פניה בגב כפית.

  • 04.

    מפזרים על כל קאפקייק 10 עדשים. אופים במדף האמצעי של התנור במשך 25-20 דקות, עד שהקאפקייקס תפוחות ומרכזן יציב למגע. מצננים 10 דקות בתבנית ומעבירים לרשת להשלמת הצינון.

    טיימר מופעל
    00:20:00
הכנת? כאן מדרגים
(1)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.