קציצות טבעוניות, אפויות של כרובית ואפונה בתיבול הודי
קציצות ספייסיות מלאות תבלינים. נפלאות ישר מהתנור (אפשר גם לטגן) או בכריך

המרכיבים ל 25-30 יחידות:
- 1 כרובית סנפרוסט
- 1 תפוח אדמה מבושל קלוף
- 1/2 כוס אפונה סנפרוסט
- 1/2 מיכל סויה בסגנון גבינה לבנה "תנובה"
- 3 שיני שום כתושות
- 1 כפית זרעי כוסברה טחונים
- 1/3 כפית כמון טחון
- 1 כפית מחוקה אבקת קארי
- קורט פפריקה חריפה (לא הכרחי)
- 3-4 כפות כוסברה קצוצה
- מלח, פלפל
- 2 כפות קמח חומוס
- שמן זית לשימון הידיים
הוראות הכנה:
-
01.
מבשלים את הכרובית במים רותחים 5-7 דקות עד שהיא מתרככת אך עדיין מוצקה ולא מתפרקת. מסננים היטב.
טיימר מופעל
-
02.
מגררים את הכרובית ותפוח אדמה במגררת גסה או לחילופין קוצצים במעבד מזון בפולסים עד שהם קצוצים דק (אך לא הופכים לעיסה). שמים בקערה.
-
03.
מוסיפים לקערה את יתר המרכיבים למעט קמח חומוס ומערבבים לעיסה אחידה. מוסיפים קמח חומוס ומערבבים לעיסה אחידה.
-
04.
מחממים תנור ל 200 מעלות ומצפים תבנית בנייר אפיה. מכינים קערית עם שמן זית. משמנים את הידיים (חוזרים ומשמנים במהלך העבודה), יוצרים קציצות קטנות, שטוחות מעט, מהתערובת ומניחים בתבנית. אופים כ 35 דקות עד שהקציצות מזהיבות ומגישים.
טיימר מופעל