מתכון לעוגת גבינה וגזר
כשמשלבים עוגת גזר ועוגת גבינה מקבלים את אחת העוגות הטעימות ביותר שיש ובמעט מאוד טרחה. נקטרינה מגוררת מוסיפה לתערובת הגזר קלילות וחמצמצות נעימה.
המרכיבים ל6-8:
- לתערובת הגבינה:
- 1 גביע (225 גרם) גבינת שמנת על בסיס יוגורט יווני "פיראוס"
- 1 גביע (200 גרם) קרם פרש "השף הלבן
- ⅔ כוס (130 גרם) סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- קליפה מגוררת מליים אחד או מלימון קטן
- 2 כפיות מיץ ליים או לימון סחוט טרי
- 2 כפות קמח
- 2 ביצים גדולות
- 1 כוס (125 גרם) קמח
- 1 כפית אבקת סודה לשתייה
- ¾ כוס (150 גרם) סוכר
- ½ כף קינמון טחון
- ½ כפית אגוז מוסקט מגורר או טחון
- ¼ כפית מלח
- ⅔ כוס (180 מ"ל) שמן (עדיף חמניות או תירס, אפשר קנולה)
- 2 ביצים גדולות
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כוס גזר מגורר דק (כ־130 גרם)
- 1 נקטרינה בינונית מגוררת
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את התנור לחום קצת נמוך מבינוני (170 מעלות בחום עליון־תחתון; 150 מעלות בתוכנית טורבו). משמנים תבנית מלבנית 23x33 ס"מ ומרפדים את תחתיתה ואת דופנותיה במלבן של נייר אפייה.
-
02.
בקערה בינונית מערבלים יחד את המצרכים לתערובת הגבינה עד שהסוכר נמס והתערובת חלקה.
-
03.
בקערה שנייה מכינים את תערובת הגזר. מערבבים קמח, סודה, סוכר ותבלינים. מוסיפים שמן, ביצים, תמצית וניל, גזר מגורר ונקטרינה מגוררת, ומערבלים לתערובת אחידה. יוצקים שלושה־רבעים מהכמות לתבנית המוכנה ומורחים בשכבה אחידה על תחתית התבנית.
-
04.
בעזרת מצקת קטנה יוצקים את תערובת הגבינה על תערובת הגזר - משתדלים לפזר אותה באופן שווה. מנקדים את תערובת הגבינה בכפיות מלאות מתערובת הגזר הנותרת. מסלסלים קצת את שתי התערובת זו לתוך זו בלהב סכין.
-
05.
אופים את העוגה במדף האמצעי של התנור במשך 35 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא כמעט נקי. מצננים את העוגה בתבנית ומקררים היטב לפני שחותכים אותה למרובעים. שומרים במקרר בכלי מכוסה היטב.
טיימר מופעל