מוסקה צמחונית - תפוחי אדמה, חצילים, גבינה ועגבניות | השף הלבן

מוסקה צמחונית – תפוחי אדמה, חצילים, גבינה ועגבניות (ללא גלוטן)

מאפה חם ומשביע שלצד סלט ירקות הוא ארוחה מלאה

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מוסקה צמחונית - תפוחי אדמה, חצילים, גבינה ועגבניות (ללא גלוטן)
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל10:

  • 3 תפוחי אדמה גדולים מבושלים, קלופים, פרוסים לפרוסות בעובי 1 ס"מ
לתערובת הגבינות:
  • 1 גביע יוגורט תנובה
  • 1 גביע קוטג' 5% תנובה
  • 2 ביצים טרופות
  • 200 גרם חמד פיראוס, מגוררת או פתיתי בולגרית או פטה מפוררת
  • קורט אגוז מוסקט
  • להגשה: פטרוזיליה קצוצה
  • 2 חצילים פרוסים לפרוסות בעובי 1 ס"מ
  • 2 כפיות עלי תימין
  • מלח, פלפל
  • 4 כפות שמן זית
  • 6 עגבניות פרוסות לפרוסות בעובי 1 ס"מ
גודל תבנית: תבנית מלבנית 20X30

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל 200 מעלות. מסדרים את החצילים את תבנית מצופה נייר אפיה. בוזקים תימין, מלח, פלפל. מזלפים או מרססים שמן זית ואופים 25 דקות עד השחמה.

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 02.

    מסדרים את פרוסות העגבניה על תבנית מצופה נייר אפיה. בוזקים תימין, מלח, פלפל. מזלפים או מרססים שמן זית ואופים 25-30 דקות עד השחמת השוליים. מערבבים את מרכיבי תערובת הגבינות.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 03.

    מנמיכים את חום התנור ל 190 מעלות. בתבנית משומנת מסדרים בשכבות: פרוסות תפוח אדמה (מצופפים וממלאים חללים בחלקי פרוסה), עגבניות, חצילים, שוב עגבניות ומעל יוצקים ומורחים את תערובת הגבינות. אופים 30-40 דקות עד שמזהיב ומתייצב.

    טיימר מופעל
    00:40:00
הכנת? כאן מדרגים
(4)