רוסטביף מנתח כף על מצע של תפוחים וסילאן
מנה חגיגית שמגישים שמכינים בקלות ותעשה לכם את החג
בשרי
סוג מתכון
60 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות

המרכיבים ל 6:
- נתח כף עגל "אדום אדום" במשקל של כ- 1.5 ק"ג
- פלפל גרוס
- 4 ענפי טימין
- 6 כפות שמן זית
- 12 יח' בצלי שלוט קלופים
- 6 תפוחים גדולים חתוכים לרבעים
- 7 כפות סילאן
- כוס וחצי אגוזים קצוצים
להגשה
- אורז לבן מוכן
- גפרורי שקדים מטוגנים להשחמה
הוראות הכנה:
-
01.
(אם משתמשים בחבושים - חולטים במים רותחים את החבושים לרבע שעה לריכוך קל )
-
02.
משמנים את הנתח מתבלים וצורבים במחבת משני צידיו עד להשחמה, מניחים את בצלי השלוט והתפוחים על תבנית הצלייה ומעל את נתח הכף, צולים כשלושת רבעי שעה בתנור שחומם מראש ל- 175 מעלות לדרגת מידיום (לדרגת מידיום וול להוסיף עוד 10 דקות).
טיימר מופעל
-
03.
כאשר מסתיימת הצלייה מקררים את הנתח מס' דקות, מורחים את כל צדדיו בסילאן תמרים בעזרת מברשת ומפזרים מעל את האגוזים.
-
04.
ממתינים כ- 15 דקות, פורסים ומגישים לצד האורז הלבן והשקדים.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים