לקט ירקות ירוקים ואטריות אורז/שעועית א-לה אוליו
סלט ירקות עשיר וטעים במיוחד שיתאים גם לצמחונים
פרווה
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

המרכיבים ל 6-8:
- 400 גרם מיני ברוקולי / ברוקולי מוקפא "סנפרוסט"
- 1/2 שקית (300 גרם) שעועית ירוקה עדינה מוקפאת "סנפרוסט"
- 1/2 שקית (300 גרם) אפונה עדינה מוקפאת "סנפרוסט"
- 1 חבילה (300 גרם) אטריות שעועית/אורז
- 2 כפות שמן זית
- 2 שיני שום, חתוכות לקוביות
- 1 בצל סגול קטן, קצוץ
- 1/2 פלפל ירוק חריף, קצוץ לקוביות (לאוהבי חריף ניתן להשתמש בפלפל שלם)
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- עלים מ-5 גבעולים של עשבי התיבול- נענע ופטרוזיליה (כל אחד), קצוצים
הוראות הכנה:
-
01.
מכינים את האטריות לפי הוראות היצרן, ומסננים.
-
02.
מפשירים את הברוקולי, האפונה והשעועית בקערה עמוקה עם מי ברז כ-10 דקות, ומסננים.
טיימר מופעל
-
03.
מחממים שמן זית במחבת רחבה, מטגנים את השום, הבצל, והפלפל הירוק כ-4 דקות על להבה בינונית. מוסיפים את הירקות הירוקים, ומטגנים כ-8 דקות.
טיימר מופעל
-
04.
מוסיפים את האטריות, מתבלים במלח, פלפל ושמן זית, ומערבבים. מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים מעל את עשבי התיבול. לגיוון: ניתן להגיש עם רבעי לימון.
הכנת? כאן מדרגים