מאפינס נורמנדי
מנה אידיאלית לארוחה חלבית המכילה ירקות, חלבונים, פחמימות ושומן, סידן וויטמינים (בעיקר ויטמין A) ב-70 קלוריות ליחידה.
חלבי
סוג מתכון
עד 10 דק
זמן הכנה
המרכיבים ל12:
- ½ שקית (400 גרם) לקט נורמנדי מוקפא סנפרוסט
- 2 כוסות (כ-200 גרם) בצל קצוץ מוקפא סנפרוסט
- 2 כפות שמן זית
- מלח, פלפל שחור טחון
- 1 כף שבבי בצל מטוגן, או אבקת מרק בצל
- 1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה 3% שומן "תנובה"
- 2 ביצים
- 2 כפות פירורי לחם
- 1 כף קמח (רצוי מחיטה מלאה)
- 1 כפית שטוחה אבקת אפייה
- תבנית מאפינס עם 12 שקעים, משומנת
הוראות הכנה:
-
01.
1) מחממים תנור לחום בינוני (180 צ.). מחממים במיקרוגל את הלקט במשך 5 דקות. חותכים את התפרחות הגדולות של הברוקולי והכרובית.
טיימר מופעל
-
02.
2) מחממים במחבת את השמן, ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב. מוסיפים את הלקט ומערבבים היטב. מוסיפים את התבלינים ושבבי הבצל ומערבבים 2 –3 דקות. מסירים מהאש ומצננים מעט.
טיימר מופעל
-
03.
3) מוסיפים את יתרת החומרים ומערבבים. טועמים ומשפרים תיבול.
-
04.
4) יוצקים את הבלילה לשקעים בתבנית מאפינס ואופים 30-25 דקות עד שהמאפינס מזהיבים. מגישים חם.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים