מאפינס נורמנדי | השף הלבן

מאפינס נורמנדי

מנה אידיאלית לארוחה חלבית המכילה ירקות, חלבונים, פחמימות ושומן, סידן וויטמינים (בעיקר ויטמין A) ב-70 קלוריות ליחידה.

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
מאפינס נורמנדי

המרכיבים ל12:

  • ½ שקית (400 גרם) לקט נורמנדי מוקפא סנפרוסט
  • 2 כוסות (כ-200 גרם) בצל קצוץ מוקפא סנפרוסט
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח, פלפל שחור טחון
  • 1 כף שבבי בצל מטוגן, או אבקת מרק בצל
  • 1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה 3% שומן "תנובה"
  • 2 ביצים
  • 2 כפות פירורי לחם
  • 1 כף קמח (רצוי מחיטה מלאה)
  • 1 כפית שטוחה אבקת אפייה
  • תבנית מאפינס עם 12 שקעים, משומנת

הוראות הכנה:

  • 01.

    1)    מחממים תנור לחום בינוני (180 צ.). מחממים במיקרוגל את הלקט   במשך 5 דקות. חותכים את התפרחות הגדולות של הברוקולי והכרובית.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 02.

    2)    מחממים במחבת את השמן, ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב.  מוסיפים את הלקט ומערבבים היטב. מוסיפים את התבלינים ושבבי הבצל ומערבבים 2 –3 דקות. מסירים מהאש ומצננים מעט.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 03.

    3)    מוסיפים את יתרת החומרים ומערבבים. טועמים ומשפרים תיבול.

  • 04.

    4)    יוצקים את הבלילה לשקעים בתבנית מאפינס ואופים 30-25 דקות עד שהמאפינס מזהיבים. מגישים חם.

    טיימר מופעל
    00:25:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)