לביבות סלק וגבינות
לביבות אדומות שתקצורנה מחמאות, לא לשכוח להגיש עם מטבל קרם פרש מרענן!
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: דן פרץ
עיצוב: נורית קריב
המרכיבים ל6:
- 5 סלקים מבושלים
- 200 גרם (2 כוסות) פתיתי מוצרלה השף הלבן
- 2 ביצים
- 1/2 כוס (70 גרם) קמח
- 1 כף שום כתוש
- 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
- 1 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
- שמן לטיגון
להגשה
- מעט בצל ירוק פרוס
- 1 גביע שמנת חמוצה "תנובה"
הוראות הכנה:
-
01.
מגררים את הסלק בפומפייה גסה ומניחים כמה דקות במסננת, להגרת נוזלים. מעבירים לקערה, מוסיפים את הגבינה, הביצים, הקמח, השום, אגוז המוסקט, המלח והפלפל השחור ומערבבים לעיסה אחידה.
-
02.
מחממים את השמן בסיר בינוני. יוצרים מהעיסה כדורים בקוטר 6-5 ס"מ ומשטחים אותם. מטגנים כ-3 דקות מכל צד, עד להזהבה.
טיימר מופעל
-
03.
מקשטים בבצל ירוק ומגישים בליווי שמנת חמוצה.
הכנת? כאן מדרגים